Υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αλληλεγγύη συνέστησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την εξάπλωση του κοροναϊού και τη λήψη έκτακτων μέτρων, όπως το κλείσιμο όλων των σχολείων και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

«Να προλάβουμε την εξάπλωση»

Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς στη Βιέννη, όπου βρίσκεται, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Η κυβέρνηση έκανε δεκτή την εισήγηση για το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων, ως απαραίτητο μέτρο πρόληψης για να προλάβουμε τη γρήγορη εξάπλωση του ιού και να μην τρέχουμε πίσω από τετελεσμένα».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης την ανάγκη «να ενισχύσουμε περισσότερο το εθνικό σύστημα υγείας και να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους».

«Είναι στην πρώτη προτεραιότητα της προσοχής μας. Έκκληση σε αυτές τις συνθήκες να παραμένουν στο σπίτι τους. Απαιτώ υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αλληλεγγύη. Είναι μια κρίση. Θα την περάσουμε όλοι μαζί ενωμένοι» επισήμανε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι την Τετάρτη θα ανακοινώσει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Τηλεδιάσκεψη ηγετών ΕΕ

Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν και για την εξάπλωση του κοροναϊού στην Ευρώπη, ενόψει και της τηλεδιάσκεψης των ηγετών της ΕΕ το απόγευμα της Τρίτης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι Μητσοτάκης και Κουρτς απέφυγαν τη χειραψία μπροστά στους δημοσιογράφους.