Υπακούμε στις οδηγίες του ΕΟΔΥ δεν έχουμε αρμοδιότητα να κάνουμε κάτι από μόνοι μας δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Αναφερόμενος στα μέτρα πρόληψης του δήμου Πειραιά κατά του κορονοϊού ο κ. Μώραλης τόνισε:

«Έχουμε πάρει μια σειρά μέτρων εδώ και μια εβδομάδα όταν ξεκίνησε η διάδοση του κορονοϊού στη χώρα. Απολύμανση σχολείων, βρεφονηπιακών σταθμών, γυμναστηρίων, πολιτιστικών χώρων, δημοτικών λεωφορείων, παροχή των απαραίτητων υλικών στις υπηρεσίες του δήμου εννοώ απολυμαντικά, καθαριστικά, αυτά που πρέπει, για την καθαριότητα και την υγιεινή. Νομίζω ότι πήραμε όλα τα μέτρα που μπορεί να πάρει ένας δήμος στο πλαίσιο των δικών του δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων όλα τα υπόλοιπά αφορούν τον ΕΟΔΥ» και συμπλήρωσε 

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση, μια πρωτόγνωρη κατάσταση πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα και βήμα-βήμα δεν μπορουμε να προβλέψουμε τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα ή μετά από 10 μέρες»

«Εμείς δεν μπορούμε να κλείσουμε δημόσιες δομές χωρίς την έγκριση ή την εισήγηση του ΕΟΔΥ. Με πιάνουν άνθρωποι εδώ στα δικαστήρια και μου λένε «κλείσε τα δικαστήρια», τους λεω δεν είναι δική μου αρμοδιότητα ούτε θα μπορούσα. Το να εισηγηθώ ή να το κάνουμε θέμα ναι, το να κλείσουμε, με απόφαση δημάρχου, τέτοιες δομές δεν είναι εφικτό και δεν είναι σωστό, και δεν έχουμε εμείς τη δυνατότητα την επιστημονική γνώση να δούμε πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα αυτά οπότε υπακούμε σε οδηγίες»

Για τον κ. Μαρινάκη και την κατάσταση της υγείας του ανέφερε:

« Μου άρεσε η υπεύθυνη στάση του και της δημοσιοποίησης αλλά και των δύο συμβουλών που έδωσε που πρέπει να τους τηρούμε πάντα. Να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των γιατρών και τις οδηγίες περί καθαριότητας και υγιεινής, είναι αυτά που μπορούμε να κάνουμε ως πολίτες από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα τα συντονίζει το κράτος. Ο κ. Μαρινάκης είναι καλά, το περνάει ήπια όπως ήπια το περνάνε και η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που νοσούν για αυτό δεν πρέπει να σπείρουμε τον πανικό. Πρέπει να προσέξουμε αλλά με ηρεμία. Επίσης όλη η ομάδα του Ολυμπιακού εξετάστηκε και είναι μια χαρά»

« Εμένα μου άρεσε η ανάρτηση του κ. Μαρινάκη που είπε «νοσώ και είμαι καλά», αυτό είναι ένα μήνυμα άνθρωποι οι οποίοι έχουν μια επιρροή στον κόσμο πρέπει να το λένε αυτό για να δημιουργούν στον κόσμο μια αισιοδοξία»

«Δεν έχουμε άλλο δρόμο, όλος ο πλανήτης ταλαιπωρείται. Ψύχραιμα, οργανωμένα χωρίς αντιπαραθέσεις χωρίς λόγο να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη πραγματικά κατάσταση»