Τις οικονομικές συνέπειες, οι οποίες είναι αναπόφευκτες όπως ομολόγησε και ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του για τα μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό, επιχειρεί να μετριάσει η κυβέρνηση με κάθε τρόπο.

Το γεγονός ότι η Ευρώπη έχει ανταποκριθεί και ενεργοποιηθεί απέναντι στο ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης που προκύπτει λόγω του κοροναϊού σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης, κάνει την ελληνική περίπτωση ακόμη πιο δύσκολη.

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από τον μαραθώνιο επαφών που είχε με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, κυρίως στο πλαίσιο της τουρκικής προκλητικότητας στον Έβρο, είχε την ευκαιρία να θέσει και τα οικονομικά ζητήματα που για την χώρα μας, μετά από δέκα χρόνια στα μνημόνια είναι ιδιαίτερα.

Σήμερα, κατά το διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την στήριξη που ζήτησε από την Ευρώπη.

«Ξέρετε, τέλος, ότι μαζί με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες έχω ζητήσει αλλαγές στο Σύμφωνο Σταθερότητας και στους δημοσιονομικούς στόχους, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι έκτακτες δαπάνες. Θεωρώ δεδομένο ότι αυτό θα γίνει και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει γρήγορα ό,τι χρειάζεται για να στηρίξει τα κράτη-μέλη της», ανέφερε ο χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.