Ένα βήμα πριν την γενική καραντίνα βρίσκεται η χώρα, λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, και παρά το γεγονός ότι σήμερα ανακοινώθηκαν λιγότερα κρούσματα σε σχέση με τις περασμένες ανακοινώσεις, καθώς εντοπίστηκαν μόλις 21, ωστόσο οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες και καθοριστικές για τις εξελίξεις στην χώρα μας.

Συνολικά τα κρούσματα φτάνουν τα 352 σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο και επικεφαλής του ΕΟΔΥ κ. Σωτήρη Τσιόδρα, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς εξειδίκευσε τα μέτρα που ανακοίνωσε και νωρίτερα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη.

  

 Οπως ανακοίνωσε ο κ. υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ν. Χαρδαλιάς, τα super market θα είναι ανοικτά και τις Κυριακές, ενώ θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί, έως τις 10 το βράδυ.  Παράλληλα, ο κ.Χαρδαλιάς σημείωσε ότι η Πολιτική Προστασία θα έχει στη διάθεσή της τις λίστες των επιβατών που φθάνουν στην Ελλάδα και δειγματοληπτικά, έστω, θα γίνεται έλεγχος για την τήρηση της καραντίνας από την πλευρά τους. Σημειώνεται ότι όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη, όσοι έρχονται από το εξωτερικό θα μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα για 14 ημέρες.

 Ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι από την Τετάρτη θα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα λιανεμπορίου.

 Οπως διευκρίνισε ανοικτά θα είναι φαρμακεία, φούρνοι, μίνι μάρκετ, κρεοπωλεία, μανάβικα, περίπτερα, τράπεζες κούριερ, συνεργεία αυτοκινήτων, pet shops, καταστήματα οπτικών ειδών.

Σημείωσε δε πως ως προς τις μετακινήσεις ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η εφαρμογή δακτυλίου στην Αθήνα μέχρι τέλος Απριλίου.

 Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από τις 5 με απόφασή του μπήκαν σε καραντίνα 14 ημερών δύο χωριά Βοΐου Κοζάνης, Δαμασκηνιά και Δραγασιά. Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι εφόσον χρειαστεί, η κυβέρνηση θα προχωρήσει ακόμη και σε νέα αντίστοιχα μέτρα σε διευρυμένη γεωγραφική περιφέρεια.


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα