Στις καρδιές όλων των Ελλήνων μίλησε η τοποθέτηση που έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνουν την άνιση μάχη με τον κοροναϊό προκειμένου να εξασφαλίσουν την υγεία όλων των πολιτών.

Στο διάγγελμά του απέναντι στον ελληνικό λαό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ξέχασε τους ανθρώπους που με αυτοθυσία βρίσκονται διαρκώς σε νοσοκομεία και κλινικές και προσπαθούν, στο μέτρο του εφικτού, να μην εξαπλωθεί η κρίση. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και ο ίδιος «τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς την αφοσίωση του προσωπικού μας».

«Οι μαχητές των νοσοκομείων μας αξίζουν κάθε βοήθεια. Είναι οι ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες. Όπως και τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και οι ένστολοί μας που νύχτα και μέρα προσφέρουν τον εαυτό τους για το κοινό καλό. Τους ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, εκ μέρους όλων των Ελλήνων», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμπληρώσει: «Δεν σας αρκεί μόνο ένα χειροκρότημα και ένας δημόσιος έπαινος αλλά και κάτι παραπάνω. Και θα μεριμνήσω προσωπικά για αυτό».

«Το μεγαλύτερο όπλο κατά του κοροναϊού παραμένει, πάντως, η καθημερινή μας στάση. Και, καθώς ο ιός μεταδίδεται με την επικοινωνία, αυτήν ακριβώς οφείλουμε να προσαρμόσουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Μας το λένε, άλλωστε, και οι γιατροί: «Εμείς μένουμε όρθιοι στα νοσοκομεία για εσάς. Και εσείς πρέπει να μείνετε στο σπίτι για εμάς»», συμπλήρωσε.

«Και μας συμβουλεύουν: Μην φέρεστε ως υγιείς που δεν βγαίνουν για να μην νοσήσουν. Αλλά σκεφτείτε διαφορετικά: Σαν να έχετε ήδη τον ιό και δεν πρέπει να τον μεταφέρετε σε άλλους», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.