Την δεύτερη δέσμη οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην οικονομία από τον κορονοϊό ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά η κυβέρνηση. Όπως ξεκαθάρισε σε αυστηρούς τόνους ο Άδωνις Γωργιάδης, όποιες επιχειρήσεις προχωρήσουν σε απολύσεις αυτήν την περίοδο, μένουν εκτός μέτρων.

«Τα μέτρα ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σχετίζονται με την διατήρηση θέσεων εργασίας» επανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όλοι οι εργαζόμενοι για τους οποίους αναστέλλεται η σύμβαση εργασίας επειδή οι επιχειρήσεις τους έκλεισαν λόγω του κορονοϊού, θα λάβουν αποζημίωση στις αρχές Απριλίου από τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 800 ευρώ, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης κάτι που ξεκαθάρισε νωρίτερα και ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ακόμα ανακοίνωσε την επιδότηση επιτοκίου ενήμερων επιχειρηματικών δανείων για 3 μήνες για κλάδους οικονομίας που πλήττονται από τον κορονοϊό ενώ τόνισε ότι σε συνεννόηση με την ευρωπαϊκή επιτροπή θα υλοποιηθεί εγγυοδοτικός μηχανισμός δανείων και κεφαλαίου κίνησης έως 3 δισ. ευρώ.

Ο κ. Γεωργιάδης έστειλε το μήνυμα ότι αν όλοι πράξουμε το καθήκον μας και δείξουμε την αναγκαία ατομική υπευθυνότητα η ελληνική οικονομία θα βγει νικητής, θα προχωρήσουμε σε ένα λαμπρότερο μέλλον αρκεί ο καθένας να κάνει αυτό που πρέπει κι αυτό που του αναλογεί, ενώ σημείωσε πως είναι κρίσιμη η παρουσία της Ε.Ε.

Δείτε εδώ τα δέκα μέτρα του δεύτερου πακέτου στήριξης από το υπουργείο Οικονομικών