Δύσκολη χαρακτήρισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης την περίοδο μέχρι το Πάσχα και ίσως και ακόμα πιο μετά στον τουρισμό, εκτιμώντας πως θα είναι δύσκολο και το καλοκαίρι. 

Από τη στιγμή που απαγορεύτηκαν οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων στα ξενοδοχεία υπήρχαν οι υπάλληλοι και δεν είχε νόημα τα ξενοδοχεία να συνεχίσουν τη λειτουργία τους δήλωσε χαρακτηριστικά στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Είπε πως το μέτρο θα ξεκινήσει από τα μεσάνυχτα της Κυριακής ενώ τόνισε πως υπάρχουν περιπτώσεις όπως στο Μάτι που θα πρέπει να λειτουργήσουν καθώς φιλοξενούν πυρόπληκτους της περιοχής.
Ο υπουργός Τουρισμού, κος Χάρης Θεοχάρης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Secret” με το δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο.

Συγκεκριμένα αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων ο κ. Θεοχάρης δήλωσε:

Από τη στιγμή που απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων καταλαβαίνετε ότι μόνο οι υπάλληλοι είναι στις περισσότερες περιπτώσεις στα ξενοδοχεία, χωρίς να υπολογίζουμε τους όποιους θαμώνες υπήρχαν και έτσι δεν είχε κανένα νόημα η συνέχιση του να μένουν ανοιχτά τα ξενοδοχεία και ήταν μάλιστα επικίνδυνο από υγειονομικής άποψης. Συνεπώς το υπουργείο Υγείας και η επιτροπή των ειδικών αποφάσισαν να κλείσουν τα ξενοδοχεία.

Είναι πάρα πολύ πολύπλοκη στην υλοποίησή της μια τέτοια απόφαση για παράδειγμα υπάρχουν ξενοδοχεία στον Έβρο που οι Αστυνομικοί και οι στρατιωτικοί που είναι εκεί διαμένουν για να μπορούν να κάνουν τη διαφύλαξη των συνόρων οπότε δεν είναι δυνατόν να κλείσουν όλα, πρέπει να έχουμε τις κατάλληλες εξαιρέσεις για να δώσουμε λύσεις σε τέτοιου είδους προβλήματα.

Και συμπλήρωσε:
«Η επιβολή του μέτρου ξεκινάει από την Κυριακή το βράδυ, ξημερώματα Δευτέρας.
 Οι επιχειρηματίες έχουν το μειωμένο κόστος της μισθοδοσίας που δεν λειτουργούνε συνεπώς τα ξενοδοχεία μπορούν να συνεχίσουν να επιβιώνουν χωρίς να αιμορραγούνε έχοντας κόστη λειτουργίας όταν δεν έχουνε πελάτες ή έχουν πολύ λίγους πελάτες. Εντάσσονται και στα μέτρα στήριξης των τραπεζών και όλα αυτά που έχουν εξαγγελθεί και θα ανακοινωθούν και οι εργαζόμενοι από την άλλη πλευρά αυτόματα εντάσσονται στα 800€ και σε όλες τις ευεργετικές περιπτώσεις που ανακοινώνονται»

Σχετικά με τις εξαιρέσεις ο υπουργός Τουρισμού είπε:

«Υπάρχει περιπτωσιολογία για παράδειγμα έχουμε ανθρώπους που είναι από το Μάτι και τη Μάνδρα και ακόμα μένουν σε ξενοδοχεία δηλαδή υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που πρέπει να καλύψουμε με κάποια ξενοδοχεία που πρέπει να μείνουν ανοιχτά. Αυτή την περιπτωσιολογία θα πρέπει να μαζέψουμε σήμερα από όλη την Ελλάδα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Η λίστα με τις εξαιρέσεις θα βγει το συντομότερο, πριν την Κυριακή που ξεκινάει η έναρξη του μέτρου»

« Προφανώς ο τουρισμός πρέπει να έχει εξειδίκευση σε κάποια μέτρα τα οποία να έχουν σχέση με τη στήριξη και για την επόμενη μέρα και κατά τη διάρκεια της κρίσης. Αυτά θα τα δούμε με το υπουργείο Οικονομικών και τα άλλα υπουργεία το επόμενο διάστημα διότι ο τουρισμός είναι η κατεξοχήν βιομηχανία που πλήττεται από αυτή την κρίση»



ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα