Μία σοβαρή επισήμανση-προειδοποίηση έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, παίρνοντας τον λόγο μετά τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.

Όπως επισήμανε, πριν από 24 ημέρες η Ιταλία είχε μόνο 10 νεκρούς και 322 κρούσματα, όσα περίπου έχει τώρα η Ελλάδα. «Αυτό δεν σημαίνει ότι οπωσδήποτε θα γίνουμε Ιταλία, έχουμε λάβει μέτρα για να μη φθάσουμε και εμείς ως εκεί. Θα λάβουμε κι ότι άλλο μέτρο επιβάλλεται» είπε.

Ο υφυπουργός δεν παρέλειψε να επισημάνει για ακόμα μία φορά το ζήτημα της ατομικής ευθύνης και της σοβαρότητας λέγοντας ότι «είναι στο χέρι όλων μας να δείξουμε τη μέγιστη υπευθυνότητα. Η πλειοψηφία δείχνει ευθύνη, αλλά κάποιοι ακόμα και σήμερα δείχνουν ανευθυνότητα». «Το τέλος του πολέμου είναι πιο κοντά από όσο πιστεύουμε αν κάνουμε τις σωστές επιλογές», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα είχε αναφέρει ότι «ο κρατικός μηχανισμός κάνει ότι απαιτείται. Σήμερα και αύριο ολοκληρώνουμε μεγάλη επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων». Σημείωσε ότι δίνεται έμφαση στις πτήσεις από Αγγλία και ότι γίνεται ιχνηλάτηση σε όσους επιστρέφουν.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και σε αυτούς που μέσα σε αυτήν την κατάσταση πάνε εκδρομές ή στις παραλίες ή φεύγουν να πάνε στα χωριά τους, σκεπτόμενοι ότι δεν νοσούν ή νομίζοντας ότι δεν νοσούν, κάνοντας επί της ουσίας χειρότερα τα πράγματα.
ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα