Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα, τοποθετήθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με το δημοσιογράφο και βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μέτιος ανέφερε ότι «χθες υπήρξαν κάποιες εντάσεις, ίσως όχι στο βαθμό του πρώτου διαστήματος αλλά μετά από ένα διάστημα που δεν είχαμε τόσες εντάσεις, ρίχτηκαν καπνογόνα αρκετά μέτρα μέσα στο έδαφος της χώρας μας από την απέναντι πλευρά, επιχειρήθηκαν από ορισμένα σημεία να περάσουν μετανάστες, φυσικά δεν τα κατάφεραν».

«Επανήλθε και χθες δηλαδή η προσπάθεια που γίνεται εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα όχι τόσο έντονα αλλά αισθητά ενισχυμένη για άλλη μια φορά», τόνισε ο ίδιος.

Παράλληλα ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι «υπάρχουν μετανάστες που επιχειρούν να μπουν παράνομα αλλά δεν είναι αυτός ο μεγάλος αριθμός που ήταν τις πρώτες μέρες».

«Η προσπάθεια που έγινε στον Έβρο ήταν τόσο σημαντική όχι μόνο για τη χώρα μας, ήταν σημαντική για την ίδια την Ευρώπη και αυτό το μήνυμα που στάλθηκε από όλη την Ελλάδα της ενότητας και της ομοψυχίας είναι πραγματικά πολύ σημαντικό», υπογράμμισε ο κ. Μέτιος.