«Αυτά τα οποία λέει ο κ.Τσακαλώτος και είπε και ο κ. Τσίπρας, σ΄ένα άρθρο του ότι δήθεν ο κορονοϊός θα οδηγήσει σε κατάρρευση τον καπιταλισμό, είναι κουβέντες για εσωτερική κατανάλωση γιατί χρειάζεται ως πολιτικός ηγέτης του χώρου της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα, να λέει και κάποια πράγματα για να υπάρχει συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματός του.»

Έτσι σχολίασε τα λεγόμενα του πρώην υπουργού οικονομικών επί ΣΥΡΙΖΑ για πιο δραστικά μέτρα, ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Τζαβάρας, μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους».

Διερωτώμενος αν η δήλωση του κ. Τσακαλώτου αφορά στα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων, σημείωσε: «Δεν νομίζω, γιατί αυτοί είναι εναντίον των επιχειρήσεων.»

Και πρόσθεσε: «Εάν υπήρχε Κυβέρνηση υπό τον κ. Τσακαλώτο ή υπό τον κ. Τσίπρα η Ελλάδα θα συναγωνίζονταν την Ισπανία»

Εξέφρασε ωστόσο τους φόβους του για τη νέα οικονομική ύφεση, που έρχεται να πλήξει και την Ελλάδα.

«Η υγειονομική κρίση», ανέφερε ο κ. Τζαβάρας, «δυστυχώς φαίνεται ότι θα έχει πολύ δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις και κυρίως θα υποχρεωθούμε να ξεκινήσουμε την οικονομική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της παραγωγικής λειτουργίας της χώρας, μετά το τέλος αυτής της δοκιμασίας από πολύ δυσμενέστερες συνθήκες απ΄ότι θα είχαμε σήμερα. Εδώ η Κυβέρνηση πρέπει να δώσει πολύ μεγάλο αγώνα και όλοι πρέπει να στηρίξουμε αυτόν τον αγώνα.»