Μετά τις εικόνες συνωστισμού έξω από τράπεζες αλλά και την κίνηση στις παραλίες, όπως στη Θεσσαλονίκη που γέμιζε καθημερινά με κόσμο, η κυβέρνηση «φτάνει» όλο και πιο κοντά στην απόφαση της ολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας. 

Οι συμπεριφορές που παρατηρούνται προκαλούν τον εκνευρισμό των στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και προσωπικά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα πιθανά νέα μέτρα που εξετάζονται είναι:

- Ο τρίωρος χρονικός περιορισμός σε κάθε μετακίνηση

- Η απαγόρευση των μετακινήσεων μετά από συγκεκριμένες ώρες της μέρας

- Το προσωπικό όριο στην ημερίσια μετακίνηση καθέ πολίτη

-Κατάργηση της γραπτής δήλωσης , μετακίνηση μόνο μέσω αποστολής sms

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε πολίτης θα έχει δικαίωμα να στέλνει εως δυο μυνήματα την ημέρα στο 13033. Εξετάζεται και η θέσπιση χρονικού ορίου σε κάθε έξοδο, από την στιγμή δηλαδή της αποστολής του μυνήματος στο 13033 θα μετράει αντίστροφα κάποιος χρόνος.

Για τα νέα μέτρα που εξετάζονται μίλησε νωρίτερα σήμερα ο Στέλιος Πέτσας που εξήγησε ότι στόχος της κυβέρνησης θα ειναι ο πολίτης «να βγαίνει μια – δυο φορές, να συνδυάζει τις μετακινήσεις του, να είναι σύντομες».

Με λίγα λόγια επικρατεί η άποψη να εφαρμοστούν σε όλη τη χώρα τα μέτρα που ισχύουν στους δήμους Καστοριάς, Ορεστιάδους - Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης.

Όπως εξήγησε ο Νίκος Χαρδαλιάς, στις συγκεκριμένες περιοχές απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων από τις 8 το βράδυ ως τις 8 το πρωί και δεν μπορούν: να παρέχουν βοήθεια σε ανθρώπους σε ανάγκη, να βγουν για ασκηση ή να πάνε σε τελετή.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν έχουν πραγματοποιηθεί 11.677 παραβάσεις των μέτρων. 


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα