«Πρέπει να συγκρατηθούμε τώρα που θα ανοίξει ο καιρός, να ακούσουμε τους επιστήμονες, την επίσημη πολιτεία και να συνεχίσουμε με ‘’χαμηλά τη μπάλα’’ να κάνουμε αυτό που πρέπει για να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες», τόνισε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με το δημοσιογράφο και βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός.

Αναφερόμενος στο Μανώλη Γλέζο, ο κ. Λιβανός σημείωσε ότι «ήταν ένας σπουδαίος πατριώτης, ένας σπουδαίος Έλληνας ο οποίος με το συμβολισμό των κινήσεων του και θα σταθώ σε δύο, αυτή όπου κατέβασε τη σβάστικα από την Ακρόπολη και ορθώς σήμερα είναι μεσίστια η ελληνική σημαία στην Ακρόπολή γιατί κηδεύεται αυτός ο μεγάλος Έλληνας αλλά θέλω να σταθώ και σε μια πιο πρόσφατη».

«Όταν στο Δίστομο πήγε ο Γερμανός πρέσβης να καταθέσει ένα στεφάνι και δεν τον άφησαν ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος ταλαιπωρήθηκε, φυλακίστηκε, εξορίστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο από τους Γερμανούς ήταν αυτός που έβαλε την ιστορία του και το πολιτικό του και ιστορικό του διαμέτρημα μπροστά για να επιτρέψει στον εκπρόσωπο της σύγχρονης Γερμανίας να συμμετάσχει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λιβανός.

«Ήταν ένας ενεργός πολίτης, δεν στάθηκε στις δάφνες των κινήσεών του, δεν σκέφτηκε ποτέ να σταθεί σε όρια μέσα που θα ήθελε να τον βάλει η ιδεολογία του ή το κόμμα του αντιθέτως πάντοτε ήταν υπερβατικός. Με τον τρόπο αυτό άνοιξε ένα δρόμο για όλους τους Έλληνες πολίτες, για όλους τους ενεργούς πολίτες του κόσμου και κυρίως για τους νεότερους πολιτικούς», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην προτροπή του πρωθυπουργού για κατάθεση της μισής βουλευτικής αποζημίωσης των βουλευτών της ΝΔ υπέρ της καταπολέμησης του κοροναϊού, o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε ότι «η κίνηση του πρωθυπουργού είχε συμβολικό κατά κύριο λόγο χαρακτήρα και πρακτικό βέβαια αλλά ο συμβολισμός ήταν ότι σε αυτή την κρίση όλοι θα ματώσουμε, όλοι θα στηρίξουμε τους πιο αδύναμους με βάση τις δυνατότητές μας... στο πλαίσιο αυτό θεώρησε ο πρωθυπουργός να πάρει αυτή την πρωτοβουλία».

«Πολλά γίνανε, το ακραίο παράδειγμα της κας Κανέλλη να αντιδράσει, που προσωπικά διαφωνώ κάθετα μαζί της πλην όμως της αναγνωρίζω το θάρρος να εκφράσει μια αντιδημοφιλή άποψη αλλά δείχνει ακριβώς τα δύο άκρα», δήλωσε.

«Κάπου στη μέση, ανάμεσα στην ακραία λανθασμένη συμπεριφορά της κας Κανέλλη και απολύτως σωστή συμβολική κίνηση του πρωθυπουργού, έρχονται κάποιοι βουλευτές της αντιπολίτευσης και κάνουν κριτική πλειοδοτώντας και λέγοντας ότι δεν φτάνει να δώσουμε δύο μήνες μισθών οι βουλευτές, πρέπει να δώσουμε τρεις, ή δεν φτάνει να δώσουν οι υπουργοί πρέπει να δώσουν και οι γενικοί γραμματεία», επισήμανε ο κ. Λιβανός.
«Νομίζω ότι η κοινωνία έχει γυρίσει την πλάτη της σε αυτού του είδους τις λογικές», πρόσθεσε.

Ο κ. Λιβανός υπογράμμισε ότι «ο λαϊκισμός εύχομαι να έχει ενταφιαστεί ολοκληρωτικά στην πατρίδα μας και αντιμετωπίζοντας αυτή την κρίση καλό είναι να σοβαρευτούν όλα τα πολιτικά κόμματα και οι πολιτικοί και να περάσουμε το μήνυμα προς την κοινωνία ότι είμαστε αλληλέγγυοι, ότι είμαστε μια γροθιά».

Για τα μέτρα κατά της διασποράς του κοροναϊού, ο κ. Λιβανός δήλωσε ότι «η τεράστια πλειοψηφία του κόσμου το πάει καλά». «Πρέπει να συγκρατηθούμε τώρα που θα ανοίξει ο καιρός, να ακούσουμε τους επιστήμονες, την επίσημη πολιτεία και να συνεχίσουμε με ‘’χαμηλά τη μπάλα’’ να κάνουμε αυτό που πρέπει για να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες», τόνισε.