Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου μίλησε στην εκπομπή «MEGA Mag» για την πορεία εφαρμογής των μέτρων κατά του συγχρωτισμού και τις αποφάσεις που θα λάβει η κυβέρνηση ενόψει Πάσχα.

Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου, μέχρι στιγμής οι έλεγχοι έχουν δείξει ότι οι πολίτες συμμορφώνονται στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, ενώ στο ερώτημα αν θα υπάρξει αύξηση των ελέγχων ή αυστηροποίηση των μέτρων υπογράμμισε ότι όλα θα εξαρτηθούν από τη συμπεριφορά που θα έχουν οι πολίτες τις επόμενες ημέρες.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι όλοι βρίσκονται μπροστά σε στιγμές δοκιμασίας και πως όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. «Προέχει να κρατήσουμε το θάνατο έξω από τις πόρτες μας» σημείωσε.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι δεν χρειάζεται να πολιορκηθούν οι ναοί από πιστούς τις επόμενες ημέρες, συμπληρώνοντας ότι η Εκκλησία έχει δείξει την απαραίτητη συμμόρφωση στα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί.

Παράλληλα, τόνισε ότι όλο το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας θα είναι στους δρόμους τις επόμενες ημέρες για την τήρηση των μέτρων, ενώ για τους φόβους περί εισόδου στη χώρα παράτυπων μεταναστών με κορωνοϊό, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις.