Νέο διάγγελμα θα απευθύνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα το απόγευμα, λίγο μετά τις 7.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργος θα απευθυνθεί στους πολίτες ενόψει του Πάσχα.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στην επιτυχία των μέτρων που έχει λάβει μέχρι τώρα η κυβέρνηση και θα ζητήσει από τους πολίτες να συνεχίσουν την πιστή εφαρμογή τους.

Ήδη προς σε αυτή την κατεύθυνση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος νωρίτερα τόνισε ότι δεν επιτρέπεται η μετακίνηση των πολιτών σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα. «Ας γιορτάσουμε μερικές εβδομάδες μετά τη νίκη μας κατά του κοροναϊού» τόνισε. 

Από εκεί και πέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα διαμηνύσει ότι όσο διαρκούν τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων πρέπει να τηρούνται ευλαβικά προκειμένου να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των πολιτών και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα στον έλεγχο της διασποράς του κοροναϊού.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει, κατά πληροφορίες, για όλους όσους βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» -όχι μόνο το υγειονομικό προσωπικό αλλά και τους εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ και ντελίβερι, ενώ παράλληλα, θα κάνει και αναφορά στο οικονομικό πακέτο για το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, υπογραμμίζοντας πως τίποτα από όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα δεν θα πάει χαμένο.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα