Τα επίπεδα που θα κυμανθεί το φετινό πασχαλινό καλάθι των νοικοκυριών περιέγραψε ο Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, το φετινό πασχαλινό καλάθι, θα είναι συνολικά χαμηλότερο, συγκριτικά με την Μεγάλη Εβδομάδα του περασμένου έτους.

«Οι τιμές των προϊόντων είναι χαμηλότερες συνολικά» υπογράμμισε ο κ. Παπαθανάσης, ενώ σχετικά με το αμνοερίφια, τόνισε πως «λόγω της χαμηλότερης ζητήσής τους, έχουν χαμηλότερη τιμή».

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι φετινές εισαγωγές αμνοεριφίων μειώθηκαν κατά 90%.

Σχετικά με το πλάνο για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας, μετά το πέρας της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού, ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως «οι ειδικοί θα μας πουν ποιοι τομείς είναι αυτοί που πρέπει να ανοίξουν αρχικά».

Ως προς αυτό, ανέφερε, πως η διαδικασία θα γίνει αντιστρόφως ανάλογα με το πως έκλεισαν οι επιχειρήσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι προτεραιότητα στην επαναλειτουργία θα έχουν όσες επιχειρήσεις έχουν μικρό συγχρωτισμό.

Μάχη κατά της αισχροκέρδειας

Την ίδια ώρα, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Ανάπτυξης δίνουν τη δική τους μάχη, έναντι των… παράπλευρων επιπτώσεων που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Ως εκ τούτου, καθημερινά πραγματοποιούνται περί τους 400 ελέγχους σε όλη την επικράτεια για τυχόν περιπτώσεις αισχροκέρδειας και άλλου είδους εξαπατήσεως των καταναλωτών.

«Καταγράφουμε τα αποθέματα των κρίσιμων για την εποχή προϊόντων που πρέπει να ελέγξουμε. Χθες κατασχέσαμε 11 τόνους αντισηπτικού που δεν είχαν καταγραφεί. Θα ελεγχθούν και στη συνέχεια θα δοθούν στα δημόσια νοσοκομεία» ανέφερε σχετικά ο κ. Παπαθανάσης.