«Πρέπει να καταλάβουν οι πιστοί ότι ναι μεν θα έρθει το Άγιο Φως απευθείας από τον Πανάγιο Τάφο αλλά δεν θα φτάσει στην λαμπάδα του κάθε πιστού φέτος και νομίζω ότι αυτό είναι το ελάχιστο αν αυτή τη στιγμή καταφέρουμε και έχουμε την υγειά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζινο» με τη δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης.

Αναφορικά με τη μεταφορά του Άγιου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα, ο κ. Βλάσης ανέφερε ότι «μετά από επικοινωνία που έχει κάνει η κυβέρνηση με τις ισραηλινές αρχές θα έρθει το Άγιο Φως κανονικά στην πατρίδα μας». «Έχει προγραμματιστεί μια ειδική πτήση της Aegean για να φύγει από την Αθήνα να πάει στο Τελ Αβίβ. Στο αεροπλάνο θα επιβαίνει μόνο ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, ο Αρχιμανδρίτης κος Δαμιανός και ένας βοηθός του», διευκρίνισε ο ίδιος.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «δεν θα αποβιβαστούν από το αεροσκάφος και το Άγιο Φως θα μεταφερθεί από τα Ιεροσόλυμα στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ με αυτοκίνητο του ελληνικού». «Το αεροπλάνο θα επιστρέψει στο Ελ. Βενιζέλος, εκεί θα έχω τη χαρά και την τιμή να είμαι αυτός που θα υποδεχτεί εκ μέρους της κυβέρνησης το Άγιο Φώς σε μια λιτή όμως και συμβολική τελετή υποδοχής. Παρών θα είναι ένα μικρό άγημα 8 ατόμων και μια μπάντα 9 ατόμων με τον επικεφαλής από το ΥΠΕΘΑ», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός στην υπόλοιπη Ελλάδα, ο κ. Βλάσης σημείωσε ότι «είχαμε σκέψη να επιτρέψουμε κάποιες πτήσεις σε κάποιες πόλεις όμως φοβόμαστε ότι θα υπήρχε τεράστιος αριθμός και πιστών και αξιωματούχων ενδεχομένως που θα θέλανε να υποδεχτούν το Άγιο Φώς στους τόπους τους με αποτέλεσμα οι δεύτερες σκέψεις να μας κάνουν ότι καλό είναι να μείνουμε σε αυτό που κάνουμε όλο αυτό τον καιρό δηλαδή να ακούμε τους επιστήμονες και τους γιατρούς και επομένως θα πρέπει και εμείς να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να μην έχουμε πολυκοσμία». «Άρα αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι πιστοί ότι ναι μεν θα έρθει το Άγιο Φως απευθείας από τον Πανάγιο Τάφο αλλά δεν θα φτάσει στην λαμπάδα του κάθε πιστού φέτος και νομίζω ότι αυτό είναι το ελάχιστο αν αυτή τη στιγμή καταφέρουμε και έχουμε την υγειά μας», εξήγησε επιπρόσθετα.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι «φέρνουμε το Άγιο Φως, θα δούμε την άφιξή του από την τηλεόραση, θα δούμε τη λειτουργία της Ανάστασης πάλι από την τηλεόραση αλλά δεν θα έχουμε το άγιο φως στη λαμπάδα μας».

«Να κρατηθούμε από αυτό που είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης ‘’εφόσον υπάρχει πίστη το Άγιο Φως θα μεταγγισθεί στις καρδιές μα’’», τονισε.