«Στην Ελλάδα πήραμε τις σωστές επιλογές καθώς στόχος μας ήταν να προστατεύσουμε τις ανθρώπινες ζωές από τον κοροναϊό», δήλωσε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ''Secret'' με τον Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε πως «η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα σενάρια για την αποκλιμάκωση των μέτρων περιορισμού με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Επιπρόσθετα τόνισε πως «ότι γίνει θα γίνει σταδιακά και θα διαρκέσουν τουλάχιστον δύο μήνες».

Παράλληλα ο υπουργός σημείωσε ότι «η ευθύνη της ατομικής υγιεινής θα παραμείνει όπως και η προστασία των ευάλωτων ομάδων ενώ θα ενισχυθεί το εθνικό σύστημα υγείας».

Την ίδια στιγμή ο κ. Γεραπετρίτης εξέφρασε την ανησυχία του για την επιδείνωση της ανεργίας ενώ εκτίμησε ότι «η κατάσταση στην αγορά εργασίας θα είναι καλύτερη από ότι σε άλλες χώρες της ΕΕ».

Ακόμη δήλωσε πως «η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει σημαντικούς πόρους από τη ΕΕ και την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης σημειώνοντας ότι δεν θα μειωθούν τα ταμειακά διαθέσιμα του ελληνικού δημόσιου». Παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν τα ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου.

Ο κ. Γεραπετρίτης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το πακέτο στήριξης των 800 ευρώ στους εργαζόμενους οι συμβάσεις των οποίων έχει ανασταλεί να επεκταθεί το Μάιο και ένα μέρος του Ιουνίου.

Αναφορικά με την πρώτη κατοικία, δήλωσε ότι «μελετάται η επιμήκυνση της περιόδου που θα απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί».

Ερωτηθείς για πρόωρες εκλογές απάντησε πως είναι ένα θέμα που δεν τον απασχολεί, τόνίζοντας πως «ουδέποτε η κυβέρνηση έθεσε ένα τέτοιο ζήτημα».