Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί σε κυβερνητικό επίπεδο σε σχέση με την χαλάρωση των μέτρων. Απεναντίας το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται ενοχλημένο από τις διαρροές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, οι οποίες κάνουν λόγο για χαλάρωση των μέτρων αμέσως μετά την Πρωτομαγιά. Όπως σημειώνουν στο Parapolitika.gr υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές «κανείς δεν γνωρίζει το χρόνο που θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις».

Άλλωστε όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, δεν έχει γίνει ακόμη καμία σύσκεψη με την επιστημονική κοινότητα για να συζητηθεί το θέμα της χαλάρωσης των μέτρων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι περισσότερες (αν όχι όλες) από τις διαρροές έχουν γίνει, από πρόσωπα που βιάζονται να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Ωστόσο η κυβέρνηση δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ρισκάρει, ούτε και να θυσιάσει όσα κέρδισε όλο αυτό το διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το πρωί είχε προγραμματιστεί μια άτυπη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία θα γινόταν μια πρώτη αξιολόγηση της κατάστασης.
Όμως, σε καμία περίπτωση δεν επρόκειτο να συζητηθούν ημερομηνίες σε σχέση με την χαλάρωση των μέτρων. Απεναντίας και σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τους αρμόδιους, ο πιθανότερος χρόνος για να ξεκινήσει η σχετική κουβέντα, είναι η 15η Μαΐου. Μέχρι τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται ν αλλάξει απολύτως τίποτα στην καθημερινότητα μας.