Τις επόμενες ημέρες, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό για να «ξεδιπλώσει» το σχέδιο μετάβασης, τον τρόπο δηλαδή που θα αρθούν οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν λόγω του κοροναϊού, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Μπορεί βέβεια η αρχή να έγινε σήμερα με τον κ. Πέτσα να ανακοινώνει τα πρώτα μέτρα που σταματούν να ισχύουν και αφορούν το κομμάτι της Δικαιοσύνης, όμως είτε στις 27 Απριλίου είτε κάποια άλλη μέρα στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το σχέδιο της κυβέρνησης για την άρση των μέτρων περιορισμού που επέβαλε ο κοροναϊός.

«Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει στις 27 ή μετά τους Έλληνες. Το σχέδιο μετάβασης στην κανονικότητα θα ξεδιπλωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα για να αποφύγουμε το πισωγύρισμα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Επίσης μεταξύ άλλων ανέφερε πως το σχέδιο σταδιακής μετάβασης θα περιλαμβάνει και κάποια από τα στοιχεία «της νέας κανονικότητας» (π.χ. τακτικό πλύσιμο, δεν αγγίζουμε το πρόσωπό μας, κρατάμε αποστάσεις).