Στο θέμα των ημερών με τα επίμαχα «voucher» και στο κατά πόσο είναι εκτεθειμένη η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας κλήθηκε να απαντήσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag» είπε πως «κανείς δεν υπερθεμάτισε για τα voucher. Εκείνο που είπαμε από την αρχή ήταν ότι θέλουμε να αξιοποιήσουμε και το τελευταίο ευρώ από τους κοινοτικούς πόρους για να μην επιβαρύνουμε άλλους λογαριασμούς. Αυτή ήταν η ιδέα που γέννησε την τηλεκατάρτιση.

Από τη στιγμή όμως που όλη η διαδικασία θα γινόταν πολύ γρήγορα- αντί για μήνες έπρεπε να γίνει σε μέρες-, αυτό ενείχε ρίσκο, το οποίο έπληξε την αξιοπιστία του προγράμματος, είπε ο υπουργός.

Ωστόσο, συνολικά αυτό δεν σημαίνει ότι τα προγράμματα τηλεκατάρτισης δεν πρέπει να γίνονται - να μη πάμε από το ένα άκρο στο άλλο-, τόνισε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, η κατάρτιση για τιους επιστήμονες δεν είναι προσβλητική.

Υπήρξαν προβλήματα, και «ο Μητσοτάκης παρενέβη και «καθάρισε» το θέμα» συμπλήρωσε σε άλλο σημείο.

Για το αν μπορεί να έχουν δίκιο τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο κ. Βρούτσης, δήλωσε πως δεν θα δώσει άλλες απαντήσεις για αυτό το θέμα καθώς είναι υπουργός Ανάπτυξης. «Οι ερωτήσεις θα πρέπει να απευθυνθούν προς το υπουργείο Εργασίας» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης χαρακτήρισε αστείες τις απαιτήσεις ΣΥΡΙΖΑ για παραιτήσεις για το θέμα.

Σχετικα με την άρση των μέτρων και τη λειτουργία των αγορών και καταστημάτων, επισήμανε πως η αρνητική εξέλιξη με τις ιδιωτικές κλινικές έκρουσε ένα καμπανάκι. Αν κάνουμε λάθος στο τέλος της διαδρομής, ο,τι χτίσαμε θα γκρεμιστεί, είπε.

Συνεπώς πρέπει να κατεβάσουμε του ρυθμούς σε αυτήν την πίεση και να αφήσουμε τους επιστήμονες να μας υποδείξουν την άρση των μέτρων.

Επίσης αναφέρθηκε στην στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται και τις διαδικασίες και ημερομηνίες για την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ.

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να επεκταθούν τα μέτρα στήριξης αν τα περιοριστικά μέτρα κρατήσουν και τον Μάϊο.