Όσοι ονειρεύονται γεμάτες παραλίες, πισίνες, γεμάτα τουριστικά λεωφορεία και ξενοδοχεία γεμάτα με μίνι μπαρ μπορούν να τα ξεχάσουν αναφέρει το δημοσίευμα. Στο κείμενο φιλοξενούνται δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη που εξηγεί πως οι διακοπές στην Ελλάδα θα γίνονται πλέον με «νέους ειδικούς κανόνες».

«Αν σκεφτόμαστε να ταξιδέψουμε φέτος, αυτό θα πρέπει να γίνεται κάτω από νέους κανόνες. Πρέπει να εφαρμόσουμε νέους κανόνες για τα ξενοδοχεία, τις παραλίες, τις πισίνες, ακόμη και τους πρωινούς μπουφέδες στα ξενοδοχεία και για τα τουριστικά λεωφορεία» τονίζει ο υπουργός.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι νέοι κανονισμοί που θα εφαρμοστούν αναμένεται να συζητηθούν σήμερα σε μια τηλεδιάσκεψη μεταξύ των υπουργών του κλάδου της ΕΕ.

«Θα πιέσουμε για συμφωνία πάνω σε ένα κοινό σύνολο κανόνων. Τους χρειαζόμαστε αυτούς τους κανόνες για να μπορέσουμε να επιτρέψουμε την μετακίνηση ανθρώπων από μία χώρα σε άλλη, είτε οδικώς, είτε αεροπορικώς ή μέσω θαλάσσης. Προσωρινούς κανόνες που θα έχουν μία λογική από οικονομικής σκοπιάς. Αν για παράδειγμα, επιτρέπονται μόνο 10 άτομα σε ένα αεροπλάνο για να θεωρηθεί μια πτήση ασφαλής, τότε προφανώς δεν θα υπάρχει πτήση» αναφέρει ο υπουργός.

Ο τουρισμός, όπως εξηγεί το δημοσίευμα απασχολεί 75 εκ. ανθρώπους στην Ευρώπη και επισημαίνει ότι το 20% των εσόδων της Ελλάδας εξαρτάται από αυτόν τον κλάδο.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων της Ελλάδας τους οποίους ο συντάκτης συγκρίνει με άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως η Ιταλία και η Ισπανία, «η Ελλάδα τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα απ’ ότι ίσως αναμενόταν» γράφει χαρακτηριστικά στο κείμενο.

Παράλληλα, σημειώνεται το θερμό κλίμα που έχει η χώρα, κυρίως μετά τον Ιούλιο, όπου ο Χάρης Θεοχάρης ελπίζει πως θα ανοίξει η τουριστική σεζόν. «Οταν χαλαρώσουν τα μέτρα, θα χρειαστεί ένας καλός μήνας προκειμένου να προετοιμάσουμε το έδαφος για να "ξεκινήσει" και πάλι ο τουρισμός» σημειώνει ο κ. Θεοχάρης.

Τουριστικά πρακτορεία περιμένουν και ελπίζουν να βγάλουμε κανόνες που θα επιτρέψουν τους επισκέπτες. Πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία, προσοχή και να σκεφτούμε καλά πως θα πράξουμε ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Θεοχάρης.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα