Στην εκπομπή «MEGA Mag» μίλησε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου για το θέμα της πρώτης κατοικίας εν μέσω κορωνοϊού και τα επιδόματα στήριξης σε εργαζομένους και ανέργους.

Το πρόγραμμα για την πρώτη κατοικία είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, σύμφωνα με την υφυπουργό, με αναστολή πλειστηριασμών για όσο διαρκεί η πανδημία. Θα ακολουθήσει εσωτερικός σχεδιασμός για τη διευκόλυνση των ανθρώπων, αλλά και για βοήθεια από την ΕΕ.

Σχετικά με τα επιδόματα, νομοθετήθηκε έκτακτη στήριξη για τους πιο αδύναμους, καθώς «στόχος της κυβέρνησης είναι η ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους και η στήριξη της οικογένειας».

Το επίδομα των 300 ευρώ δίνεται σε δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και αφορά 212.000 πολίτες. Συγκεκριμένα δίνονται 100 ευρώ για το πρώτο παιδί της οικογένειας και 50 ευρώ για κάθε επιπλέον παιδί. Τα χρήματα καταβάλλονται αυτόματα χωρίς αίτηση την τελευταία εργάσιμη του Μαΐου.

Το επίδομα των 400 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους δόθηκε σε 168.000 άτομα, η πλειονότητα των οποίων θα πληρωθεί πριν από την Πρωτομαγιά. Αν θα επαναληφθεί η καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα επιδόματα.

Τέλος, αναφορικά με το επίδομα των 600 ευρώ για τους επιστήμονες, «όσοι δεν είχαν κάνει αίτηση στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, δεδομένου ότι αυτό καταργήθηκε, ο υπουργός σχεδιάζει να ανοίξει τη δεξαμενή των δικαιούχων για να μπορέσουν όλοι να το πάρουν», υποστήριξε η κυρία Μιχαηλίδου.