Το πλαίσιο της επιστροφής στη νέα κανονικότητα θα δώσει σήμερα στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει το στίγμα πως για να επιστρέψουμε με ασφάλεια θα πάμε σταδιακά και θα αξιολογούμε τα δεδομένα, θα ζητήσει τις νέες συνήθειες που αποκτήσαμε στη διάρκεια του κορονοϊού να τις διατηρήσουμε και θα υπάρξουν και κάποιες ειδικές συστάσεις για ένα χρονικό διάστημα για κλειστούς χώρους, όπως η χρήση μάσκας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Πέτσας επανέλαβε πως σκοπός όλων των μέτρων δεν είναι για να μείνουμε κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας αλλά να βγούμε από αυτά. Μια βασική δραστηριότητα είναι και η λειτουργία των σχολείων. Όσοι λένε να ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο θα έχουν την ίδια φοβία που έχουν και σήμερα. Το σημαντικό είναι να πάμε σταδιακά ώστε να ελέγξουμε ότι κάθε βαθμίδα που ανοίγει, ανοίγει με ασφάλεια. «Δεν θα φύγει η αγωνία, δεν θα φύγει ο φόβος αν δεν τον αντιμετωπίσουμε».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στην εκκλησία και το αίτημα επιστροφής στην κανονικότητα, τονίζοντας πως θα ξεκινήσει σταδιακά η απελευθέρωση με τη δυνατότητα ατομικής λατρείας και το επόμενο χρονικό διάστημα, σε πλαίσιο που είναι υπό συζήτηση με την Εκκλησία της Ελλάδος, θα προχωρήσει σε δεύτερη φάση και η παρουσία του ποιμνίου.