Άκρως ενδεικτική των προθέσεων των πολιτικών αρχηγών για το μέλλον ήταν η χθεσινή συζήτηση που διεχήχθη στη Βουλή και η αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ωστόσο, έδειξε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το νέο ήθος που επιθυμεί ο ίδιος να περάσει στις συζητήσεις στη Βουλή και στον τρόπο που γίνεται η πολιτική αντιπαράθεση, μετά την πανδημία και εν όψει της κρίσης που ακολουθεί.

«Θα είναι μεγάλη κατάκτηση για το πολιτικό σύστημα, καθώς επανερχόμαστε σε κανονικούς ρυθμούς αντιπαράθεσης, να μην επιτρέψουμε στους εαυτούς μας η τοξικότητα του παρελθόντος να αμφισβητήσει την εθνική ενότητα» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρωτολογία του κιόλας, δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις του.

«Η κυβέρνηση επιζητεί τη δημιουργική κριτική. Αυτό το οποίο δεν πρόκειται να επιτρέψουμε είναι να γίνουμε συμμέτοχοι σε ένα νέο παιχνίδι λασπολογίας, επίρριψης ευθυνών, στοχοποίησης προσώπων. Καλό είναι όλα αυτά, επιτέλους, να τα αφήσουμε πίσω μας» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός δίνοντας το ακριβές στίγμα του για το μέλλον.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλισττα περιέγραψε ακριβώς αυτό το οποίο επιδώκει, δίνοντας ένα μάθημα πολιτικού πολιτισμού και πολιτικής ωριμότητας στον Αλέξη Τσίπρα. «Κι αν θεωρούμε ότι με την ευκαιρία της κρίσης έκλεισε ουσιαστικά ένας κύκλος και καταφέραμε να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον, ως προς τις συμπεριφορές μας συνολικά ως κοινωνία, θα είναι ευχής έργον αν αυτήν την πρόοδο μπορούμε να την αποδείξουμε και μέσα σε αυτήν την Αίθουσα. Αυτό, όμως, φυσικά δεν εξαρτάται μόνο από την Κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.