«Το ουσιαστικό είναι να βρεθούν οι ένοχοι αυτής της φρικαλέας πράξης και να τιμωρηθούν, κάτι στο οποίο δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα για πάρα πολλά χρόνια», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, αναφορικά με την τραγωδία της Marfin.

Ο υπουργός μιλώντας στο OPEN TV για τους λόγους που η κυβέρνηση ανοίγει ξανά τον φάκελο Marfin  τόνισε πως «το γεγονός ότι εξακολουθεί να ευαισθητοποιείται η ελληνική αστυνομία, να μην θεωρεί τον φάκελο κλειστό, έχει μια πραγματική σημασία», επισημαίνοντας παράλληλα ότι έγκλημα της Marfin έχει μια συγκεκριμένη ταυτότητα:

«Διαδηλωτές αναρχικοί, ακροαριστεροί πήγαν και πέταξαν μολότοφ, με αποτέλεσμα να καούν αθώοι άνθρωποι εργαζόμενοι μέσα στο συγκεκριμένο κτίριο», ενώ συνέχισε αναφέροντας πως «έχει προκύψει απολύτως ότι το συγκεκριμένο πλήθος έχει συγκεκριμένη ταυτότητα στις συγκεκριμένες διαδηλώσεις. Δεν ήταν διαδηλωτές της Νέας Δημοκρατίας. Μιλάω για το πλαίσιο μέσα στο οποίο έγινε ο συγκεκριμένος εμπρησμός και αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν».

Κληθείς να σχολιάσει την πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη στους πολιτικούς αρχηγούς στην τελετή αποκάλυψης τιμητικής πλακέτας στην μνήμη των νεκρών αλλά και την στάση του Αλέξη Τσίπρα, ο Μάκης Βορίδης επεσήμανε:

«Η πρόταση του πρωθυπουργού ήταν ότι αυτό πρέπει να αποτελέσει ένα ιστορικό σημείο μνήμης. Ότι οι επιθέσεις τυφλής βίας που έχουμε συνηθίσει και έχουνε συγκεκριμένη ταυτότητα και προέρχονται από συγκεκριμένους χώρους, πρέπει να είναι ομόφωνα καταδικασθέντες και μάλιστα με συμβολικές πράξεις. Σε αυτό κάλεσε τον κ. Τσίπρα ο πρωθυπουργός».

«Δεν είναι τυχαίο που ο κ. Τσίπρας δεν θέλησε να πάει», ανέφερε ο υπουργός και συνέχισε: «Για μια ακόμη φορά βρίσκεται στριμωγμένος ανάμεσα σε συγγένειες προκειμένου να αποφύγει την ταύτισή του με όλους τους άλλους που χωρίς αστερίσκους καταδικάζουν αυτού του τύπου την βία». 

«Ο κ Τσίπρας έπρεπε κάτι να βρει να πει προκειμένου να αποφύγει την ταύτισή του γιατί διατηρεί επίμονα τις εκλεκτικές συγγένειές του με τον συγκεκριμένο χώρο. Αυτός ο χώρος που εκπροσωπεί ο κ. Τσίπρας εγώ δεν τον ταυτίζω. Δεν λέω ότι είναι το ίδιο. Λέω όμως ότι διατηρεί μια προνομιακή σχέση με αυτούς που ευθύνονται με την ευρεία έννοια με αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα».