Αν κάτι ανέδειξε η συζήτηση επί της προτάσεως μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να φύγει από το πεδίο της τοξικότητας που επιδιώκει να τον βάλει ο κ. Αλέξης Τσίπρας, μεταφέροντας την μπάλα στο γήπεδο του θετικού (πολιτικού) αφηγήματος και γενικώς της προοπτικής. «Εκεί ο Τσίπρας φαίνεται γυμνός», αναφέρει στην «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, επισημαίνοντας το γεγονός ότι «όσο ασχολείται με αδιάφορα με την κοινωνία θέματα, τόσο θα... απομακρύνεται από την πλάτη του Μητσοτάκη».

Αυτό λοιπόν που σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι στην πολιτική ατζέντα να κυριαρχήσουν οι προγραμματικές θέσεις των κομμάτων. Γιατί εκεί, παραδοσιακά, το προβάδισμα το έχει (και όπως προκύπτει από το σύνολο των δημοσκοπήσεων, είναι εξαιρετικά δύσκολο να το απολέσει) ο σημερινός πρωθυπουργός.

Οι εισηγήσεις

Στο πλαίσιο της στρατηγικής σύγκρισης των δύο κομμάτων, ο κ. Μητσοτάκης δέχεται εισηγήσεις προκειμένου, εκτός από τον ίδιο, να επιδιώξει ένα ιδιότυπο προεκλογικό Vs και σε επίπεδο στελεχιακού δυναμικού. Με απλά λόγια και με καθαρό τρόπο να ζητηθεί από τους πολίτες πριν προσέλθουν στις κάλπες να επιλέξουν αν προτιμούν να έχουν για παράδειγμα υπουργό Εξωτερικών τον Νίκο Δένδια ή τον Νίκο Κοτζιά, υπουργό Ανάπτυξης τον Άδωνι Γεωργιάδη ή τον Γιώργο Σταθάκη, υπουργό Εσωτερικών τον Μάκη Βορίδη ή τον Παναγιώτη Κουρουπλή, υπουργό Οικονομικών τον Χρήστο Σταϊκούρα ή τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και υπουργό Υγείας τον Θάνο Πλεύρη ή τον Παύλο Πολάκη.

Το αποτέλεσμα

Διά γυμνού οφθαλμού από τη σχετική σύγκριση γίνεται σαφές ότι ο μεγάλος κερδισμένος θα είναι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, ο πρωθυπουργός έχει αποδεχτεί τη σχετική εισήγηση, προκειμένου ανάμεσα σε όλα τα άλλα να θέσει και το θέμα του ποιος διαθέτει τη γνώση αλλά κυρίως την ικανότητα να διαχειριστεί το μέλλον της χώρας.

*Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή της Κυριακής στις 29 Ιανουαρίου 2023.