«Η εκλογολογία είναι μια συζήτηση παράσιτο» ανέφερε στην εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους» του Radio North 98 ο πρόεδρος του κόμματος «Σχέδιο Β» και πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος ξεκαθαρίζοντας πως εάν την επόμενη Κυριακή γίνονταν εκλογές ο ίδιος δεν θα ήταν υποψήφιος.

«Όταν άκουσα για εκλογές η αλήθεια είναι ότι σκέφτηκα πως δεν είναι το θέμα το πότε και αν πρέπει να γίνουν εκλογές. Δεν χρειάζεται να γίνουν εκλογές τώρα. Κυρίως πρέπει να δούμε πως θα διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα όχι τόσο προστασίας από τον κορονοϊό - αυτό το χειρίζονται οι επιστημονικές ομάδες και όπως φαίνεται το χειρίζονται καλά - όσο να μην ναυαγήσουμε οικονομικά. Αυτό θα έπρεπε να είναι το μεγάλο θέμα συζήτησης» δήλωσε ο κ. Αλαβάνος.

«Η εκλογολογία αυτή τη στιγμή είναι μια συζήτηση παράσιτο. Όλη η προσπάθεια των πολιτικών κομμάτων αυτή τη στιγμή πρέπει να στραφεί στη διαμόρφωση ενός προγράμματος σωτηρίας της χώρας» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση τόνισε: «Πήγαμε καλά, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Υπήρχαν ευνοϊκές συνθήκες, για παράδειγμα ότι όλο αυτό δεν έγινε με πολλούς τουρίστες. Τα μέτρα ελήφθησαν πολύ νωρίς και ήταν εντυπωσιακή η στάση της κοινωνίας. Η κοινωνία έδειξε μια ωριμότητα».

Για την στάση της αντιπολίτευσης και του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλαβάνος τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν παρακολούθησα ιδιαίτερα την στάση της αντιπολίτευσης. Γενικά αυτή την περίοδο την περάσαμε χωρίς έντονες κομματικές αντιπαραθέσεις, κάτι που διευκόλυνε την κατάσταση».

Τέλος, για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος σε επόμενες εκλογές ο πρόεδρος του «Σχεδίου Β» δήλωσε: «Δεν το βλέπω κάτι τέτοιο. Έκανα την πορεία μου. Όταν έχω κάποιες σκέψεις τις συζητάω. Το Σχέδιο Β είναι ανενεργό. Δεν είναι αυτό το βασικό που με ενδιαφέρει αλλά αν μπορώ με τις σκέψεις και την εμπειρία που έχω από το διεθνή χώρο να συμβάλω με κάποιες ιδέες στην χώρα μου».