Στην εκπομπή «MEGA Mag» μίλησε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, για τις προετοιμασίες στις οποίες έχει προβεί ο δήμος προκειμένου να υποδεχτεί τους πολίτες μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Σε ελεύθερη παραλία της Γλυφάδας έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες με απόσταση δέκα μέτρων μεταξύ τους, ενώ άνθρωποι του δήμου και η δημοτική αστυνομία έχουν επωμιστεί την ευθύνη του ελέγχου για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

«Ετοιμαστήκαμε και είμαστε πανέτοιμοι να χαρούμε το καλοκαίρι και φέτος με όλα τα μέτρα προστασίας που χρειάζονται», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Για το άνοιγμα των καταστημάτων υποστήριξε πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα. Σε κάθε περίπτωση όμως, η φροντίδα και η προσοχή πρέπει να είναι αυξημένες και θα υπάρξει παρέμβαση αν εντοπιστούν παραβάσεις των μέτρων προστασίας.

Μεγάλη είναι και η ανησυχία για τα καταστήματα εστίασης του δήμου, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα για επέκταση του χώρου τους και τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στο σύνολό τους.

Ο Δήμαρχος, ανακοίνωσε επίσης την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Γλυφάδας, με χώρους αναψυχής και άθλησης, πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους.