Αναφορικά με την εκκένωση υπό κατάληψη κτηρίου στο κέντρο της Αθήνας, τοποθετήθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον δημοσιογράφο και βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι «’’έσπασε’’ μια κατάληψη, έχει γίνει ένα ξεκίνημα, από Εξάρχεια πήγαμε στα Πετράλωνα που ήταν σκληρές καταλήψεις, μπαίνουν τώρα στη Θεμιστοκλέους και γενικώς ο προγραμματισμός είναι να καθαρίσουν οι καταλήψεις».

«Όταν παραλάβαμε γύρω στις 150 καταλήψεις στην Αθήνα και όταν ξαφνικά έχουμε και όλο αυτό τον κόσμο προφανώς αυτό θέλει χρόνο και όταν έχεις μια ολόκληρη αντιπολίτευση που αντιδρά με ξεκάθαρο τρόπο γιατί δεν θέλουν να σπάσουν οι καταλήψεις γιατί βλέπεις τι τράβηξαν οι αστυνομικοί που τρώγανε τα μπετά, τα τούβλα όταν πήγαιναν να σπάσουν την κατάληψη και σύσσωμη η αντιπολίτευση έβριζε τους αστυνομικούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όλο αυτό θέλει χρόνο και το σημαντικό είναι σε πρώτη φάση θα έχει κερδηθεί η μέρα και θα έχει κερδηθεί και η νύχτα», υπογράμμισε ο ίδιος.
Για την ανησυχητική κινητικότητα στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, ανέφερε: «Βλέπουμε να γίνεται μια διαδικασία μετατόπισης, επειδή έχεις πατήσει πόδι στη Εξάρχεια και τα χτυπάς θα ξεκινήσουν αυτά αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι διότι με το ίδιο σθένος που μπήκαμε και είπαμε θα ‘’επιβληθεί τάξη’’ δεν είναι δυνατόν να αφεθεί καμία πλατεία».

«Η μικρή αυτή πλατεία του Αγίου Γεωργίου ήταν μια πλατεία μπάχαλο, πάρθηκαν αποφάσεις από τη δημοτική αρχή και δόθηκε η δυνατότητα στους καταστηματάρχες να βγάλουν τραπεζοκαθίσματα και μόλις βελτιώθηκε η κατάσταση τώρα πάνε να χαλάσουν αυτό που έγινε», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τα διαμερίσματα του κ. Παπαδημούλη στο κέντρο της Αθήνας, δήλωσε ότι «η περίπτωση του Παπαδημούλη έχει τα εξής χαρακτηριστικά πρώτα από όλα ότι τα έχει πάρει κάτω από την αντικειμενική αξία, τα έχει πάρει σε τέλεια τιμή». «Δεύτερον είναι εν ενεργεία ευρωβουλευτής και τα μισθώνει σε ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά κονδύλια», πρόσθεσε. «Δηλαδή είσαι εν ενεργεία ευρωβουλευτής και χρησιμοποιείς μισθώσεις που αυτές οι ΜΚΟ χρησιμοποιούν ευρωπαϊκά κονδύλια και βγαίνεις και λες αν είναι παράνομο;», διερωτήθηκε ο ίδιος.

«Άκουσα τον κ. Παπαδημούλη να μας λεει για τα κοινωνικά συμβόλαια, ο κ. Παπαδημούλης ως ευρωβουλευτής παίρνει 16 χιλιάδες το μήνα και καλά κάνει και τα παίρνει και φορολογείται με 5% ...έτσι έρχεσαι εδώ πέρα και λες ‘’πηγαίνετε να πιάσετε τους κατέχοντες’’», δήλωσε ο κ. Πλέυρης.