Στη λήψη περαιτέρω μέτρων για την ανακούφιση του αλιευτικού κλάδου προχωρά ο Μάκης Βορίδης
4τ5υ6θ
Πολιτική

Στη λήψη περαιτέρω μέτρων για την ανακούφιση του αλιευτικού κλάδου προχωρά ο Μάκης Βορίδης

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης και οι υφυπουργοί Φωτεινή Αραμπατζή και Κώστας Σκρέκας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των επιπτώσεων που προκαλεί η πανδημία του κοροναϊού στον αλιευτικό κλάδο προχώρησαν στην τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την εφαρμογή των Μέτρων Υδατοκαλλιέργειας, Μεταποίησης και Εκσυγχρονισμού αλιευτικών σκαφών, του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας & Θάλασσας 2014-2020.

Με την εν λόγω απόφαση παρέχεται η απαραίτητη ευελιξία μέσω της υιοθέτησης διαδικασιών που διευκολύνουν τους επενδυτές στην υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων τους και συγκεκριμένα:

· Παρατείνεται κατά (έξι) 6 μήνες η διάρκεια υλοποίησης τους

· Δίνεται η δυνατότητα υποβολής περισσότερων αιτημάτων πληρωμής με μειωμένο ελάχιστο ποσό

· Η εξέταση των αιτημάτων υπόκειται μόνο σε διοικητική επαλήθευση χωρίς τη διενέργεια επιτόπιου ελέγχου

· Τα αιτήματα πληρωμής υποβάλλονται ηλεκτρονικά

· Επιτρέπεται στους δικαιούχους η χρήση των ειδικού λογαριασμού και για άλλους σκοπούς εκτός της υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων που ίσχυε έως σήμερα

Παράλληλα, υπεγράφησαν οι σχετικές ΚΥΑ με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων που αφορούν την ενεργοποίηση των Μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας & Θάλασσας 2014-2020 για τη Δημόσια Υγεία και την Προσωρινή Παύση των αλιευτικών δραστηριοτήτων, άρθρα 55 και 33 αντίστοιχα του πρόσφατα τροποποιηθέντος Καν(ΕΕ)508/2014, με τις οποίες προβλέπεται αποζημίωση της απώλειας εισοδήματος στους υδατοκαλλιεργητές και αλιείς που επλήγησαν από την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων λόγω κοροναϊού.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα