Παρακολουθήστε απευθείας τη συζήτηση και την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου εις βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου μετά τη σχετική πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ.

Να σημειωθεί πως το αποτέλεσμα θα κρίνει εάν στο κατηγορητήριο του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου η Ολομέλεια της Βουλής θα προσθέσει  τη σύσταση εγκληματικής συμμορίας, εκβιασμούς και δωροληψία από τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.



Προηγήθηκε η χθεσινή συζήτηση κατά την οποία αναβίωσαν οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις πέντε ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών και του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για την τοξική δράση του μηχανισμού Ρασπούτιν και για την απόπειρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να καλέσει τους βουλευτές του σε αποχή από την σημερινή ψηφοφορία. Η συγκεκριμένη ενέργεια εκπέμπει πολιτικά το μήνυμα της αποστασιοποίησης από τους χειρισμούς του πρώην αναπληρωτή υπουργού του. Παράλληλα, η τακτική της αποχής από κρίσιμες ψηφοφορίες επιλέγεται συνήθως από τις ηγεσίες κομμάτων όταν υπάρχει φόβος διαρροών και ανεπιθύμητων ανταρσιών.