Την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων, στο Ακρωτήρι Χανίων, επισκέφθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για μία από τις αγαπημένες μονές του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, την οποία επισκεπτόταν τακτικά, όταν ήταν στην Κρήτη.

Ο Πρωθυπουργός έφτασε το απόγευμα στα Χανιά, για να παραστεί το Σάββατο το πρωί στο μνημόσυνο που θα τελεστεί στη μνήμη του πατέρα του, τρία χρόνια μετά τον θάνατό του. Πρόκειται για μια ιδιωτική επίσκεψη, χωρίς επίσημο πρόγραμμα ούτε συναντήσεις με φορείς ή τοπικούς παράγοντες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στην Ιερά Μονή μαζί με τον γιο του, Κωνσταντίνο και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Ηγούμενο της Μονής, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνό, με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις και τον οποίο και συνεχάρη για την εγκατάσταση του στην Μονή.

Η Μονή της Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων χτίστηκε στις αρχές του 17ου αιώνα από τους αδερφούς Ιερεμία και Λαυρέντιο, από τη βενετοκρητική οικογένεια των Τζαγκαρόλων στη θέση μικρότερης, ιδιοκτησίας του ιερομονάχου Ιωακείμ Σοφιανού. Κατά το 1821 η Μονή κάηκε από τους Οθωμανούς και χάθηκαν πολλά από τα κειμήλιά της. Σήμερα είναι και πάλι σε ακμή, με ιδιαίτερη μάλιστα επίδοση στις βιοκαλλιέργειες.