«Τα εθνικά ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σύνεση και σοβαρότητα» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, σχολιάζοντας την κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για το ζήτημα με τις τουρκικές δυνάμεις στον νότιο Έβρο.

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι προφανώς και θα υπάρξει ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων από το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ζήτησε να υπάρχει ομοψυχία, προκειμένου η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό να είναι αρραγής και να μην γίνονται τα εθνικά θέματα -κυρίως, τα θέματα εθνικής κυριαρχίας, όπως είπε- αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Τι είπε για την οικονομία

«Η μεγάλη μας ανησυχία είναι η αγορά εργασίας» επισήμανε σε άλλο σημείο ο υπουργός Επικρατείας, απαντώντας σε ερώτηση του Ηλία Σιακαντάρη, παραδεχόμενος ότι υπάρχει αύξηση του αριθμού των ανέργων, η οποία ωστόσο δεν οφείλεται σε απολύσεις, αλλά σε μη προσλήψεις, εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού.

«Δεν ξέρουμε αν το πλέγμα προστασίας είναι επαρκές» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι αυτό θα φανεί στην πορεία, ενώ σημείωσε ότι το επόμενο τετράμηνο θα εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα-«γέφυρα», προκειμένου η χώρα να επιστρέψει το 2021 σε ρυθμούς ανάκαμψης και ανάπτυξης.

«Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να μην βρεθούμε σε νέες συνθήκες δημοσιονομικής έξαρσης» πρόσθεσε ο υπουργός και τόνισε ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται πρωτίστως «να κρατήσουμε όρθια την ελληνική κοινωνία,», διευκρινίζοντας ότι το βάρος της κρίσης θα το επωμιστούν εξίσου εργαζόμενοι και επιχειρήσεις, αλλά και το Δημόσιο και οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι αντιδρούν στα μέτρα της κυβέρνησης.