«Η συνολική χρηματοδότηση για την Ελλάδα, μαζί με τα κονδύλια του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, θα ξεπερνά τα 50 δις για τα επόμενα επτά χρόνια. Δουλέψαμε σκληρά και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη της διαπραγμάτευσης με τον Πρωθυπουργό, για να βγει η χώρα μας πιο κερδισμένη. Με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ύψους 750 δις για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, η Ευρώπη βγαίνει πιο δυνατή και πιο ενωμένη. Είναι μία πρόταση φιλόδοξη και γενναία».

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, σχετικά με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ύψους 750 δις για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας και το πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας ύψους 33,4 δις ευρώ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης από την πανδημία, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στον τ/σ ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου.

Σχετικά με το πακέτο στήριξης, επισήμανε ότι τα χρήματα αυτά έρχονται προσθετικά στα περίπου 20 δις του νέου ευρωπαϊκού προϋπολογισμού που διαπραγματεύεται η χώρα μας.

Διευκρίνισε, ακόμη, ότι στο μεγαλύτερο μέρος τους πρόκειται για επιχορηγήσεις και για προγράμματα ΕΣΠΑ και όσον αφορά το ποσό που αντιστοιχεί σε δανεισμό δεν υπάρχουν μνημονιακές υποχρεώσεις.