Με αφορμή τις εκδηλώσεις της ΟΝΝΕΔ σχετικά με την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, τοποθετήθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον δημοσιογράφο και βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι «με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος που είναι στις 5 Ιουνίου αποφασίσαμε να αφιερώσουμε πανελλαδικά όλη αυτή την εβδομάδα σε περιβαλλοντικές δράσεις, όχι μόνο για να τονίσουμε την υπέρτατη αξία προστασίας του πλανήτη, του περιβάλλοντος αλλά για να δείξουμε ότι μπορούν να υπάρχουν πολλές ευκαιρίες ανάπτυξης και γενικότερα για την οικονομία μας πάνω σε αυτό».

«Θέλουμε να γκρεμίσουμε κάθε μύθο που έχτισε η Αριστερά όλες αυτές τις δεκαετίες», τόνισε ο ίδιος. «Ένας από αυτούς τους μύθους είναι και η προστασία του περιβάλλοντος. Δεν είναι της Αριστεράς είναι όλων των ανθρώπων, δεν τους ανήκει τίποτα, δεν είναι αυτοί περισσότερο ευαίσθητοι για το περιβάλλον», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Πάντως σίγουρα δεν είναι ούτε για τον άνθρωπο ούτε για το περιβάλλον αυτοί οι οποίοι συγκεκριμένα έστηναν επικοινωνιακό show το βράδυ που καίγονταν ζωντανοί συνάνθρωποι μας και δεν είχαν φροντίσει ούτε τα στοιχειώδη», επισήμανε ο κ. Μαρινάκης.

«Ούτε να λειτουργεί μια γραμμή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη τη λειτούργησε μέσα σε λίγους μήνες, μιλάω για το 112», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν είχαν κάνει τα στοιχειώδη για την πολιτική προστασία, δεν είναι αυτοί περισσότερο ευαίσθητοι για τους ανθρώπους όταν οι πολιτικές τους έδιωχναν τον ένα νέο μετά τον άλλο στο εξωτερικό και εμείς ήμασταν οι πρώτοι που στην πιο δύσκολη συγκυρία των τελευταίων δεκαετιών βάλαμε τον άνθρωπο και την υγεία του στο επίκεντρο», τόνισε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

«Δώσαμε τα περισσότερα χρήματα στους αδύναμους, στηρίξαμε την εργασία και επιδοτήσαμε τις θέσεις εργασίας. Κάθε μέσα εμείς είμαστε εδώ για να γκρεμίζουμε κάθε μύθο που έχτισαν, κάθε ψέμα που γιγάντωσαν για να έχουν πολιτική ύπαρξη. Έτσι θα κάνουμε και με το περιβάλλον...», υπογράμμισε ο. Μαρινάκης.