Ικανοποιημένοι οι πολίτες από την αντίδραση της κυβέρνησης στην πανδημία σύμφωνα με την δημοσκόπηση της ALCO για το Open TV, η οποία καταγράφει προβάδισμα της ΝΔ, με 16,9 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση η εικόνα της πρόθεσης ψήφου διαμορφώνεται ως εξής: ΝΔ 37%, ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, ΚΙΝΑΛ 5,9%, ΚΚΕ 4,9%, Ελληνική Λύση 3,4% και ΜέΡΑ 25 στο 2,4%. Στα έγκυρα, τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα εξής: ΝΔ 40,4%, ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, ΚΙΝΑΛ 6,4%, ΚΚΕ 5,3%, Ελληνική Λύση 3,7% και ΜέΡΑ 25 στο 2,6%.

 Σημαντικό ποσοστό 48% δηλώνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος συγκεντρώνει το 23 %. Το 26% δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

 Στους αποτελεσματικότερους υπουργούς της κυβέρνησης οι πολίτες αναφέρουν πρώτο τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ενώ τελευταίος στη λίστα είναι ο υπουργός, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

 Οι πολίτες φαίνονται σχετικά ικανοποιημένοι από την απόδοση της κυβέρνησης στην κρίση που προκάλεσε η πανδημία και με άριστα το 10, βαθμολογούν τους χειρισμούς της με 6.

 Το ζήτημα της έλευσης των τουριστών στη χώρα μας φαίνεται να προβληματίζει τους πολίτες, αφού το 89% πιστεύει ότι θα πρέπει οι τουρίστες που θα έρθουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι να έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον κοροναϊό.