Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά με τα όσα συνέβησαν στη Μύκονο με τις εικόνες συνωστισμού σε beach bar του νησιού να προκαλούν ανησυχία, αλλά και το πώς θα κερδηθεί το στοίχημα της διασφάλισης της δημόσιας υγείας, μετά το άνοιγμα της χώρας σε τουρίστες.

«Το συγκεκριμένο κατάστημα έχει κάνει ένσταση στην αστυνομία. Θα καταθέσει τις απόψεις του επί του προστίμου και της ποινής που επέβαλε η αστυνομία μετά τον έλεγχο, και αναλόγως έχει και δικαίωμα να προσφύγει και στη δικαιοσύνη. Έχουμε γράψει μια ΚΥΠ που είναι καθαρή και δεν επιτρέπει ούτε να ισχυρίζεται ένας μαγαζάτορας ότι δεν ήξερε τι να κάνει, ούτε να μπορούν τα συνεργεία ελέγχου να αυθαιρετούν και να βάζουν υπερβολικές ποινές. Θα πρέπει στην ένστασή του ο μαγαζάτορας να αποδείξει αν τα άτομα που ήταν εντός, ήταν μέσα στο πλαίσιο του ωφέλιμου χώρου του καταστήματος», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης για το beach bar στη Μύκονο και το γεγονός ότι παραμένει ακόμη ανοιχτό.

«Εγώ δεν θέλω να φανεί ότι έχω κάποιο προσωπικό θέμα με οποιονδήποτε επιχειρηματία ή μαγαζί. Η ένσταση έχει γίνει στην αστυνομία που έχει επιβάλει την ποινή βάσει της αποφάσεως που έχουμε εκδώσει. Εάν ο επιχειρηματίας αισθανθεί ότι έχει αδικηθεί έχει πάντα το δικαίωμα να προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη. Όλα αυτά γίνονται για να στείλουμε ένα μήνυμα στην ελληνική κοινωνία ότι ο ιός δεν έχει περάσει. Δεν κυνηγάμε κανέναν επί προσωπικού. Κυνηγάμε να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία» συνέχισε ο ίδιος.

«Το ΚΕΠΕ, ο οργανισμός των οικονομικών μελετών στην Ελλάδα, εξέδωσε επίσημο δελτίο Τύπου, σύμφωνα με το οποίο οι επιστήμονες του ΚΕΠΕ μετά την ανάλυση που έκαναν, εκτιμούν ότι η μείωση του ΑΕΠ στην Ελλάδα το 2020 θα κυμανθεί μεταξύ του 5,67και του 7,16. Το ΚΕΠΕ μέχρι στιγμής στις προβλέψεις του δεν έχει πέσει έξω. Είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ότι βγαίνουν και λένε ότι η ύφεση θα είναι από 5 έως 7» σημείωσε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος και στις προβλέψεις για τον τουρισμό.

«Πάμε τώρα να δουλέψουμε ώστε αυτό που έκανε πρόβλεψη το ΚΕΠΕ να βγει πραγματικότητα. Έχουμε τις δυνατότητες αν δουλέψουμε σωστά να τα πάμε καλά. Βασική προϋπόθεση να μην έχουμε νέο κύμα κοροναϊού. Για να μην έχουμε νέο κύμα, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα».

«Δέχτηκα κριτική για τον συνωστισμό στην τελετή που παραβρέθηκα στην Αγία Τριάδα στον Πειραιά, και δικαίως. Πρέπει όλοι να ξέρουμε ότι για να μην ξαναέρθει ο ιός πρέπει να τηρούμε αποστάσεις, αντισηπτικά, και μάσκες όπου χρειάζεται. Σε αυτό το πλαίσιο μπήκαν και τα πρόστιμα στα καταστήματα. Προσπαθούμε να στείλουμε ένα σήμα. Ότι ο ιός είναι εδώ και πρέπει να μην ξαναξεφύγει γιατί τότε θα έχουμε καταστραφεί» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.