Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
kiriakos-mitsotakis-156
Πολιτική

Μητσοτάκης στο ΣΕΒ: Συνεχίζουμε το χτίσιμο της οικονομικής ανάπτυξης με πυξίδα τις μεταρρυθμίσεις

 Με προτεραιότητα των προστασία της υγείας και της ανθρώπινης ζωής η χώρα έδωσε την μάχη κατά την περίοδο της πανδημίας του κοροναϊού και κατάφερε να βγει νικήτρια αλλά και να ξεχωρίσει ως θετικό παράδειγμα. Σήμερα, η χώρα περνάει σε νέα φάση, με την οικονομία να έχει το προβάδισμα και την ανάγκη να συνεχιστεί το χτίσιμο της οικονομικής ανάπτυξης με πυξίδα τις μεταρρυθμίσεις. Αυτό ήταν το ηχηρό μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ετήσια συνεδρίαση του ΣΕΒ, όπου ζήτησε από τα μέλη του συνδέσμου να στηρίξουν από την πλευρά τους την απασχόληση και τους εργαζόμενους, προκειμένου να μην χαθούν θέσεις εργασίας.

Μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «για όλο το διάστημα της κρίσης το κράτος μισθοδότησε και κάλυψε ένα μεγάλο μέρος των εργαζόμενων της χώρας», ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι «συμπαρασταθήκαμε στις επιχειρήσεις» και ότι «συμμετείχαμε κατά 40% στο κόστος των ενοικίων».

 

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι οι απώλειες που υπήρξαν στην Ελλάδα ήταν μικρότερα σε σχέση με άλλες χώρες, αναφέροντας χαρακτηριστικά, «ο περιορισμός των απωλειών από την κρίση θα ήταν χίμαιρα αν δεν είχε προηγηθεί μια σοβαρή κυβερνητική δουλειά».

 Αναφορικά με τις κυβερνητικές ενέργειες, ο Κυρ. Μητσοτάκης επισήμανε τη μείωση του συντελεστή φόρου και το ειδικό καθεστώς για αλλοδαπούς επενδυτές, σημειώνοντας ότι «θα ακολουθήσει αντίστοιχο τέτοιο πρόγραμμα για πολίτες του εξωτερικού με μικρότερο πλούτο οι οποίοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε ακίνητη περιουσία στη χώρα μας». Παράλληλα, επισήμανε ότι δημιουργήθηκαν και υλοποιούνται εθνικά σχέδια για την απολιγνιτοποίηση αλλά και την ηλεκτροκίνηση.

 «Το πρόταγμα της εκβιομηχάνισης για την σχετικά φτωχή Ελλάδα του 1926 έχει μετατραπεί σε επιταγή για την φιλόδοξη Ελλάδα του 2020», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός από το βήμα της συνέλευσης του ΣΕΒ, υπογραμμίζοντας ότι «οι εξαγωγές μας πρέπει να φθάσουν το ποσοστό των ευρωπαϊκών εξαγωγών».


ΔΕΙΤΕ LIVE την συνεδρίαση