Με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, συναντήθηκε νωρίτερα στο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Συζήτησαν για την εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης των δύο χωρών και κυρίως για την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στη Μεσόγειο.

Ο κ. Δένδιας έθεσε το θέμα και στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και κατά την τηλεδιάσκεψη που είχαν με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο.

«Ευχαρίστησα τη φίλη και σύμμαχο Γαλλία για τη σταθερή της στήριξη, η οποία εκδηλώθηκε και από τους ευρωπαίους συναδέλφους μου. Επαναλαμβάνω ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται αταλάντευτα για την εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή μας, αντιμετωπίζοντας αποφασιστικά όλες τις τουρκικές προκλήσεις» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Έλληνας υπουργός.

Παράλληα, ευχαρίστησε «θερμά και από την καρδιά μου», τον κ. Λε Ντριάν, για τη θερμή φιλοξενία, «και μάλιστα τη φιλοξενία κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο ενέχει και έναν βαθύτατο συμβολισμό».