Στην εκτίμηση ότι οι χώρες που είχαν τις καλύτερες επιδόσεις στην πανδημία θα έχουν και την καλύτερη πορεία ανάκαμψης προχώρησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως τα τελευταία στοιχεία για την Ελλάδα είναι ενθαρρυντικά καθώς τα κρούσματα έχουν μειωθεί πολύ.

 «Η ανάκαμψη από τις επιπτώσεις του κοροναϊού στην Ελλάδα θα είναι ισχυρή» είπε χαρακτηριστικά ενώ σημείωσε πως δεν χρειαστεί νέο lockdown στην Ελλάδα.

 Σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Bloomberg, ο Κυρ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι πρόκληση και με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση του κοροναϊού αλλά και την ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων στον κλάδο, η ελληνική κυβέρνηση έχει πάρει μια σειρά από μέτρα. Το «άνοιγμα» του τουρισμού πραγματοποιείται σε δύο φάσεις, από τις 15 Ιουνίου έως το τέλος του Ιουνίου, ενώ θα γίνονται έλεγχοι σε κάθε νησί.

 Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί πολύ προσεκτικά την εξέλιξη της πανδημίας ενώ αναφέρθηκε στην ενίσχυση του ΕΣΥ λέγοντας ότι έχουν διπλασιαστεί οι θέσεις στις ΜΕΘ τον τελευταίο μήνα.

 Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τις κινήσεις τις Ελλάδας στην αρχή της πανδημίας, η κυβέρνηση έκανε νωρίς lockdown γιατί τα τελευταία χρόνια υπήρχε ένα υποχρηματοδοτούμενο δημόσιο σύστημα υγείας το οποίο δύσκολα θα μπορούσε να ανταπεξέλθει, ενώ έγιναν προσλήψεις σε πάνω από 4.000 γιατρούς/νοσηλευτές. «Επενδύσαμε και αυτό θα μείνει», σημείωσε.