Άναυδος από το δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΆ, εμφανίστηκε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ''Mea culpa'' με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο βουλευτής της ΝΔ, Νεοκλής Κρητικός, ο οποίος διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν κάποιοι να χρησιμοποιούν την πολιτική για τα συμφέροντα τους.

Ο κ. Κρητικός εκτίμησε πως «θα μεριμνήσει η δικαιοσύνη μετά τις αποκαλύψεις».

Μεταξύ άλλων ο κ. Κρητικός αναφερόμενος στις αποκαλύψεις για το παρακράτος επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έκανε η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ανέφερε: «Διάβασα όλο αυτό το δημοσίευμα και έμεινα άναυδος, άναυδος στην κυριολεξία. Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη πολιτική, που έπρεπε να χρησιμοποιούν την πολιτική για τον πολίτη φαίνεται να τη χρησιμοποιούν για ίδια συμφέροντα. Είναι φοβερό αυτό το πράγμα! Και το δεύτερο που θα μπορούσαμε να πούμε είναι ότι εκείνο εκεί το ηθικό πλεονέκτημα που είχε η προηγούμενη κυβερνηση βούλιαξε μέσα στη λίμνη των Πρεσπών και βεβαίως φαίνεται μέσα σε αυτόν τον λαβύρινθο των προσπαθειών που έκανε για να πιέσει όλο το κόσμο έγιναν όλα αυτά τα πράγματα που υπήρχε ο τίτλος τότε «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι απέναντι μας». Δεν μπορώ να το διανοηθώ! Σαν νέος βουλευτής δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη μανία για τους επιχειρηματίες και όλα αυτα τα πράγματα».  

Ο κ. Κρητικός αναφέρθηκε και στην επόμενη ημέρα, από την στιγμή που τόσο σημαντικές αποκαλύψεις για την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βγήκαν στο φως της δημοσιότητας.

«Αυτή τη στιγμή αναρωτιέμαι τι πρέπει εμείς να κάνουμε σαν πολιτεία και ως νομοθετικό σώμα για να μπορέσουμε να αποτρέπουμε πολιτικούς να λειτουργούν διαλυτικά γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα διαλυτικό δεδομένο για την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική ομοψυχία. Είναι ένα τεράστιο ερώτημα αυτό το πράγμα το οποίο θα πρέπει κι εμείς να απαντήσουμε».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε πως: «Πιστεύω βέβαια ότι θα μεριμνήσει η Δικαιοσύνη, είμαι απόλυτα σίγουρος , στην οποία όλοι μας έχουμε εμπιστοσύνη. Νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί να αναλωθούμε συνέχεια σε αναφορές, επισημάνσεις ανθρώπων που δηλητηρίασαν την ελληνική κοινωνία. Μη ξεχνάς ότι αναδύθηκε ένα κλίμα με αυτό το δημοσίευμα που θύμισε τα οδυνηρά χρόνια της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. Και μην ξεχνάμε ότι ήταν μια περίοδος που ο καταγγελτικός λόγος προεξήρχε του ορθού λόγου και της συναίνεσης όπου όλοι μαζί εργαλειοποίησαν τα μειονεκτήματα των αντιπάλων της κυβέρνησης και δηλητηρίασαν τον πολιτικό λόγο, το δημόσιο λόγο και φτάσαμε σε αυτό εδω το σημείο. Είναι πολύ σοβαρό θέμα. Πιστεύω ο κος Χρυσοχοϊδής έχει δηλώσει ότι θα ξεκινήσει η έρευνα για τους επιόρκους αξιωματικούς οι οποίοι φαίνεται ότι εμπλέκονται. Είναι πολύ σοβαρό να λέμε αυτό το λόγο το 2020, να λέμε παρακρατικός μηχανισμός, είναι πολύ σοβαρό»!