«Μόνο θλίψη μπορούν να προκαλούν όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, σε παρέμβασή του επί του νομοσχεδίου με τίτλο «Ενιαίο κείμενο Δικονομίας για το Ελεγκτικό Συνέδριο».

«Είναι αδήριτη ανάγκη να συμβάλουμε όλοι στην προσπάθεια αποκατάστασης του αισθήματος της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης», υπογράμμισε ο κ. Τσιάρας, σημειώνοντας ότι «με αυτό τον τρόπο οι Έλληνες θα αισθανθούν ασφαλείς, ότι μπορούν να βρουν το δίκιο τους όταν πραγματικά κάποιος τους αδικεί».

Παράλληλα, ζήτησε από τους βουλευτές όλων των πτερύγων, «να στείλουμε ένα σοβαρό, σταθερό παιδαγωγικό μήνυμα στην κοινωνία: Τουλάχιστον ο χώρος της Δικαιοσύνης να μείνει έξω από αυτές τις πρακτικές, που στο παρελθόν και τον πλήγωσαν και δημιουργούσαν μεγάλη αμφισβήτηση στον μέσο Έλληνα πολίτη».

Πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι, ότι δεν πρέπει να αφήνουμε «κανένα περιθώριο εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης. Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να έχει πολιτικό-κομματικό πρόσημο. Η Δικαιοσύνη είναι καταφυγή, είναι ο χώρος που πρέπει να προσβλέπει και να προστρέχει κάθε Έλληνας πολίτης, χωρίς περιορισμούς, χωρίς ζητήματα που δημιουργούν αμφιβολία και αμφισβήτηση» είπε ο κ. Τσιάρας.