Έντονο εσωκομματικό παρασκήνιο, που καταδεικνύει πως η κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ στο μέτωπο της επικοινωνίας δεν είναι αποτέλεσμα μιας ενιαίας στρατηγικής, αλλά ετεροκαθορίζεται από τις επιμέρους προτάσεις που δέχεται ο Αλ. Τσίπρας από εξωθεσμικούς παράγοντες, κρύβεται πίσω από το επίμαχο τηλεοπτικό σποτ της αξιωματικής αντιπολίτευσης που παρουσιάζει τους δημοσιογράφους ως πληρωμένους εντολοδόχους της Ν.∆.

Στο ερώτημα ποιος είχε τη συγκεκριμένη ιδέα ή ποιος έδωσε τη σχετική εντολή για να γυριστεί το συγκεκριμένο τηλεοπτικό σποτ, στο οποίο κεντρικοί πρωταγωνιστές είναι δύο πρώην πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τον χώρο της Τέχνης, οι ηθοποιοί Α. Ελεφάντη και Μ. Αθανασίου μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί επίσημη απάντηση, καθώς ούτε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, έχει αναλάβει την «πατρότητά» του, ούτε και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Αλ. Χαρίτσης, έχει δηλώσει πως ο ίδιος έδωσε την έγκρισή του. Μάλιστα, αμφότεροι εμφανίστηκαν εκ των υστέρων, μέσα από διαρροές, να διαχωρίζουν τη θέση τους, επισημαίνοντας πως δεν γνώριζαν το περιεχόμενό του και το πληροφορήθηκαν μόλις το σποτ βγήκε στον αέρα. Το γεγονός, όμως, πως το συγκεκριμένο προπαγανδιστικό υλικό δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πως, ακόμα και αν δεν το «ενέκριναν» οι «θεσμικά» ιθύνοντες της Κουμουνδούρου, δηλαδή ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, κάποιοι άλλοι με προνομιακή πρόσβαση στον Αλ. Τσίπρα έπεισαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως πρέπει να «κυκλοφορήσει».

ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΙ

Εδώ τα πράγματα αρχίζουν να μπερδεύονται, καθώς ο ένας «δείχνει» τον άλλον και δεν μπορεί να βγει εύκολα άκρη ως προς τον εμπνευστή του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σποτ. Στελέχη από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν κατηγορηματικά πως δεν είχαν ιδέα, και μάλιστα έφτασαν στο σημείο να διαμαρτυρηθούν στον Αλ. Τσίπρα επειδή έφτασε στα χέρια τους ένα υλικό που έπρεπε να το προωθήσουν στα ΜΜΕ δίχως να έχουν λόγο στο περιεχόμενό του.

Στο ερώτημα ποιος άλλος μπορεί να ήθελε τη δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου σποτ, που απαξιώνει τους δημοσιογράφους, η απάντηση που δίνουν όσοι «απαρνιούνται» την παραγωγή και την προβολή του, με έμμεσο πλην σαφή τρόπο, «δείχνει» πρόσωπα που σχετίζονται με τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά και τον Αλ. Τσίπρα. Μεταξύ άλλων, εκτιμούν πως το τελευταίο αυτό σποτάκι στήθηκε από ανθρώπους του πρώην υπουργού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππά ως προληπτικός αντιπερισπασμός για τις επερχόμενες αποκαλύψεις εις βάρος του.

Στην όλη εσωκομματική συζήτηση δεσπόζουσα θέση ως προς την ανάμειξή της στη δημιουργία και την προβολή του επίμαχου τηλεοπτικού σποτ έχει και η επί σειρά ετών σύμβουλος του Αλ. Τσίπρα Ζωή Χαλιδιά. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως συνεχίζει να συμβουλεύει τον Αλ. Τσίπρα και να «καθοδηγεί» επικοινωνιακά τις κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Ν.∆. σε όλα τα μέτωπα της πολιτικής αντιπαράθεσης της Κουμουνδούρου με το Μέγαρο Μαξίμου.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, το συγκεκριμένο σποτ πυροδότησε αντιδράσεις στον χώρο της Αριστεράς, καθώς δεν το βρήκαν «έξυπνο» ακόμα και στελέχη από τον χώρο της δημοσιογραφίας που στο παρελθόν προωθήθηκαν στα ΜΜΕ από τους μηχανισμούς της Κουμουνδούρου. Φυσικά, σε όλους αυτούς που διαμαρτυρήθηκαν έδωσε αιχμηρή απάντηση ο πρώην πρωθυπουργικός σύμβουλος του Αλ. Τσίπρα Ν. Καρανίκας.