Την ικανοποίησή του από την πορεία των έργων στον Πύργο του Πειραιά, ο οποίος αξιοποιείται έπειτα από 45 χρόνια, εξέφρασε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Ο κ. Μώραλης σημείωσε πως «η επένδυση αυτή που είναι άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής».

Ο δήμαρχος Πειραιά έκανε λόγο «για ένα σύγχρονο έργο που περιλαμβάνει εμπορικά καταστήματα, χώρο πολιτισμού, χώρους εστίασης και τα πιο σύγχρονα γραφεία στην περιοχή του λιμανιού».

Παράλληλα τόνισε πως «είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που περιλαμβάνει την ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου, του Μικρολίμανου, της Πειραϊκής, ενώ θα συνδέεται και με τον νέο σταθμό του μετρό».

Ο κ. Μώραλης εκτίμησε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σε 2,5 χρόνια.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Μώραλη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με την αξιοποίηση του Πύργο του Πειραιά, ο κ. Μώραλης ανέφερε: Το κτήριο του 1973 δεν αξιοποιήθηκε ποτέ από το δήμου του Πειραιά, υπήρχανε αστικοί μύθοι γύρω από την κατασκευή του. Αν αντέχει, αν γέρνει, αν μπάζει, τις είχαμε υιοθετήσει και εμείς αυτές τις φήμες γιατί το 2014 είχαμε πει και εμείς ότι θα τον κατεδαφίσουμε τον Πύργο θεωρώντας ότι έχει στατικό πρόβλημα. Το μελετήσαμε όμως σε βάθος και η μελέτη έφερε τα χθεσινά αποτελέσματα. Την υπογραφή της σύμβασης για μια επένδυση άνω των 50 εκ. Τρείς εταιρείες με διεθνές κύρος παίρνουν τον Πύργο για 99 χρόνια, τον ανακατασκευάζουν με 50 εκ. θα γίνουν σύγχρονα γραφεία, σύγχρονοι χώροι πολιτισμού και εστίασης, καταστήματα. Είναι μια άκρως θετική ίσως η θετικότερη εξέλιξη για την πόλη των τελευταίων ετών. Το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του δήμου Πειραιά, το δεύτερο ψηλότερο κτήριο στην Ελλάδα πλέον αξιοποιείται. Σε δυόμιση χρόνια νομίζω θα κόψουμε τις κορδέλες. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να υπάρχει πιο ευχάριστη είδηση για την πόλη του Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή.

«Προφανώς δεν είναι το άμεσο έσοδο του μισθώματος που θα ωφελήσει το δήμο Πειραιά και τους κατοίκους, είναι ότι θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά. Νομίζω ότι με τις επενδύσεις που γίναν στον Άγιο Διονύση και την ανάπλαση, με την ανάπλαση που ήδη λαμβάνει χώρα στο Μικρολίμανο, η αξιοποίηση του Πύργου και αν συνυπολογίσουμε και τις δύο μεγάλες αναπλάσεις που έπονται δηλαδή της Πειραϊκής και της ακτής Δηλαβέρη είναι μια ενότητα η οποία σιγά –σιγά ολοκληρώνεται και την είχαμε σχεδιάσει από το 2014 και βλέπουμε με ικανοποίηση ότι έστω και αργά υλοποιείται. Εξίσου πολύ σημαντικό είναι ότι έρχεται το μετρό την πόλη μας. Υπάρχουν και δύο έργα που διεκδικούμε από την κυβέρνηση που είναι η υπογείωση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Φάληρο μέχρι το Λιμάνι. Γίνονται σπουδαία πράγματα στον Πειραιά...», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε: «Δυστυχώς η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ απείχε. Εκδόθηκε μια ανακοίνωση, θα απαντήσω σήμερα δεν θέλω όμως να μπούμε σε μια εσωστρέφεια και μιζέρια. Προφανώς το στενό κομματικό συμφέρον ή η εμπάθεια δεν επιτρέπει στους ανθρώπους αυτούς να χαρούν τη μεγάλη επιτυχία της πόλης. Είναι μια επιτυχία της πόλης και όμως απείχαν από την υπογραφή της αξιοποίησης του Πύργου μετά από 45 χρόνια καταγγέλλοντας δήθεν ότι δεν γνωρίζουν πόσους φόρους θα πληρώσουμε. Μιλάμε για τραγικά πράγματα, για γραφικότητες... Ψηφίσαν στο δημοτικό συμβούλιο υπέρ της αξιοποίηση, υπέρ των 99 χρόνων, υπέρ του μισθώματος. Ψηφίσανε κανονικά δεν παρέστησαν όμως στην υπογραφή της σύμβασης για δικούς τους λόγους και εξέδωσαν και ανακοίνωση στην οποία παραδέχονται ότι συνειδητά δεν ήρθαμε γιατί υπάρχουν απορίες. Τώρα πως πρώτα ψηφίζει και μετά εκφράζει απορίες...».

«Θέλω να πιστεύω ότι σε 2,5 χρόνια το αργότερο η πόλη του Πειραιά και οι κάτοικοι, αυτοί οι κάτοικοι που είχαν πιστέψει ότι ποτέ δεν πρόκειται να γίνει αυτό, θα εγκαινιάσουμε αυτό το μεγάλο έργο», σημείωσε ο ίδιος.