«Και σκευωροί και ψεύτες» αναφέρουν κύκλοι της ΝΔ για τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την αποκάλυψη της επίσημης μετάφρασης του εξωδικαστικού συμβιβασμού Novartis-ΗΠΑ, η οποία διαψεύδει κατηγορηματικά τους έωλους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την εκπνοή της προθεσμίας για την υποβολή πορίσματος της Επιτροπής, ωστόσο οι τόνοι της αντιπαράθεσης παραμένουν υψηλοί.

Αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σχολιάσει ότι η επίσημη μετάφραση της μεταφραστικής υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαιώνει πως ο συμβιβασμός της Novartis με τις ΗΠΑ δεν αφορούσε μόνο σε γιατρούς αλλά σε πρακτικές διαφθοράς για τον επηρεασμό αποφάσεων της κυβέρνησης Σαμαρά την περίοδο 2012-2015.

Στον αντίποδα, πηγές της ΝΔ εμμένουν ότι από την επίσημη μετάφραση εκείνο που προκύπτει είναι πως η Novartis κλήθηκε να πληρώσει για παράνομες πρακτικές σε συνταγογραφήσεις φαρμάκων και κλινικές δοκιμές από υπαλλήλους της ιατρούς και παρόχους υπηρεσιών υγείας. Κατηγορούν επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η μετάφραση εκθέτει για ακόμη μια φορά τους σκευωρούς.