«Τα συναισθήματα που σου δημιουργεί το άκουσμα του ηχητικού είναι ντροπή, οργή και πραγματική αγανάκτηση» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καινούργια μέρα» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε την Όλγα Γεροβασίλη να καταθέσει μήνυση κατά του κ. Ματθαιόπουλου για συκοφαντική δυσφήμιση σημειώνοντας ότι «εάν δεν το κάνει σημαίνει πως αποδέχεται όσα αποκαλύπτονται».

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων διερωτήθηκε τι θα γινόταν αν η τότε κυβέρνηση είχε καταλάβει τους αρμούς της εξουσίας.

Ακόμη εκτίμησε ότι «το ηχητικό θα προκαλέσει παρέμβαση της Δικαιοσύνης ενώ υπογράμμισε πως «αν σταλεί ο φάκελος στη Βουλή αυτός θα διερευνηθεί».

Ερωτηθείς για το εάν και πότε θα γίνει ανασχηματισμός, ο κ. Γεωργιάδης δεν έδωσε κάποια απάντηση.

Για την σύνοδο κορυφής και τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης τόνισε πως «η Ελλάδα δεν θα δεχτεί νέο μνημόνιο».

Τέλος, ανέφερε «πως εάν δεν δοθούν πειστικές απαντήσεις στους ευρωπαίους πολίτες για το μέλλον τους, η Ευρώπη δεν θα υπάρχει».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Άδωνι Γεργιάδη στα Παραπολιτικά 90,1: 

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις της Καθημερινής για την πυρκαγιά στο Μάτι, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Τα αισθήματα που σου προκαλεί το ηχητικό αυτό είναι οργής, είναι ντροπής, είναι πραγματικής αγανάκτησης πρώτον γιατί ακούς τον αρχηγό της Πυροσβεστικής να μιλάει σαν να είναι ο τελευταίος καραγωγεύς σε έναν αξιωματικό που ηγείται μιας έρευνας. Οι εκφράσεις που χρησιμοποιεί είναι τόσο χυδαίες, τόσο δεύτερες. Δεύτερον, γιατί τον ακούς να εκβιάζει και να απειλεί ευθέως, κατά δήλωσή του, με τις πλάτες της τότε πολιτικής του προϊσταμένης της κας Γεροβασίλη. Θέλω να υπενθυμίσω ότι ο κ. Ματθαιόπουλος ήταν επιχειρησιακός αρχηγός της Πυροσβεστικής την εποχή στο Μάτι και επελέγη ως κανονικός αρχηγός της Πυροσβεστικής από την κα Γεροβασίλη λίγους μήνες αργότερα. Δηλαδή ο κύριος που ακούμε να τα λεει αυτά είναι η προσωπική επιλογή της κας Γεροβασίλη».

«Το λεω διότι η κα Γεροβασίλη έσπευσε το Σάββατο όταν έγινε γνωστό το δημοσίευμα της Καθημερινής να το διαψεύσει με μεγάλη ένταση και να πει ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της. Βεβαίως έχει κάθε δικαίωμα ως πολίτης να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να διαψεύσει από την ώρα όμως που όλη η ελληνική κοινωνία άκουσε τον πρώην αρχηγό να λεει ότι τον πήρε η Γεροβασίλη και του έδωσε εντολή να κάνει το παν για να συγκαλυφθεί αυτή η υπόθεση, η κα Γεροβασίλη σήμερα έχει μόνο μια δυνατότητα να κάνει μήνυση κατά του κ. Ματθαιόπουλου επί συκοφαντική δυσφήμιση και για το ότι χρησιμοποίησε το όνομα της χωρίς εκείνη να το γνωρίζει. Αν δεν κάνει μια τέτοιου τύπου μήνυση πάει ότι στην πραγματικότητα να πει ότι αποδέχεται το αληθές αυτού του διαλόγου και άρα η προχθεσινή της διάψευση ήταν άνευ αξίας», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Αν αυτή η καταγγελία που κάνει ο κ. Ματθαιόπουλος, και που την θεωρεί περίπου ως αυτονόητη αλήθεια απολύτως γνωστή στα εσωτερικά του Πυροσβεστικού Σώματος, ότι ένα χρόνο πριν για να φάνε έναν αξιωματικό που δεν ήταν της αρεσκείας τους τον αφήσαν χωρίς εναέρια μέσα έτσι ώστε να χρεωθεί την καταστροφή στα Κύθηρα και στη Μάνη και μετά να τον ξηλώσουν. Δηλαδή ότι επί σκοπό και μετά δόλου δεν έστειλαν εναέρια μέσα ενώ θα μπορούσαν να στείλουν μόνο και μόνο για να φάνε τον αξιωματικό οι οποίος ήταν επικίνδυνος μετά στις κρίσεις να πάρει αυτός τη θέση του Αρχηγού, αυτό ξεπερνάει κάθε όριο φαντασίας. Και να μας το λέγανε ότι αξιωματικοί που έχουν ορκιστεί πίστη στο σύνταγμα και στους νόμους του κράτους θα χρησιμοποιούσαν την εξουσία που τους έχει δοθεί κατ’ αυτό τον τρόπο για να αφήσουν να καεί μια περιοχή για να βλάψουν έναν συνάδελφό τους, και να μας το λέγανε, δεν θα το πιστεύαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να διερευνηθεί υπό νέες βάσεις τώρα η καταγγελία του κ. Λιότσιου ότι πήγαν να τον σκοτώσουν. Δηλαδή υπάρχει καταγγελία ότι βγάλαν το παξιμάδι από τη μηχανή με σκοπό να σκοτωθεί. Εδώ πρέπει να διερευνηθεί ο ρόλος της κας Δημητρίου οι οποίοι όταν καταλάβανε ότι δεν είναι του χεριού τους ο επόπτης της έρευνας προσπάθησαν με εντολή της να τον εμποδίσει να συνεχίσει την έρευνα και μετά τη λαϊκή κατακραυγή πήρε πίσω την απόφασή της που έλεγε ότι πρέπει πρώτα να ολοκληρώσει η κα Παπασπύρου και μετά να συνεχίσει την έρευνα ο κ. Λιότσιος. Εδώ δηλαδή αποδεικνύεται ότι όλοι οι αρμοί της εξουσίας που ήλεγχε ο ΣΥΡΙΖΑ έκαναν ότι μπορούσαν για να συγκαλυφθούν οι ευθύνες στο Μάτι», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επεωδύσεων.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχει ευρύτερο θέμα της εσωτερικής λειτουργίαςτ ης Πυροσβεστικής αντίστοιχο με το σύστημα διαφθοράς που είδαμε στην Αστυνομία, ο κ. Γερωργιάδης απάντησε: «Εδώ είναι ακόμα χειρότερο από ότι αποδεικνύεται, σε πολύ υψηλότερη κλίμακα. Τώρα εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ξεφύγει με μια γενική καταγγελία «κυνηγάνε την Αριστερά για το ηθικό της πλεονέκτημα», αυτά είναι τρίχες μετά το ηχητικό! Έχοντας ακούσει το ηχητικό δεν μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν καταλαβαίνει. ...Τώρα ο ελληνικός λαός ξυπνάει από ένα λήθαργο και βλέπει μπροστά του το πραγματικό ποιόν αυτών των ανθρώπων. Φαντάζεστε αυτοί οι άνθρωποι να είχαν όντως ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας όπως θα θέλανε; Φαντάζεστε να είχε γίνει πράξη αυτό που έλεγε η κα Μπέτυ ότι πήραμε την κυβέρνηση αλλά δεν πήραμε το κράτος!».

«Το ηχητικό αυτό θα απασχολήσει σίγουρα τη Δικαιοσύνη. Εφόσον κινηθεί η Δικαιοσύνη και στείλει φάκελο στη Βουλή μπορεί να μείνει αδιάφορη η Βουλή για ένα τέτοιο θέμα; Δεν θα μπορούσε. Θα ήταν παντελώς αδιανόητο εάν η ελληνική Δικαιοσύνη μας ζητούσε να διερευνήσουμε αυτό το θέμα εμείς να κάναμε ότι δεν ακούμε. Μιλάμε για 102 νεκρούς, μιλάμε για ένα συγκλονιστικό γεγονός», τόνισε ο υπουργός.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλα αλλάξανε μετά το ηχητικό το χθεσινό που θέτει πάρα πολλά ζητήματα. Επειδή την Τετάρτη έχουμε στη Βουλή τη συζήτηση του πορίσματος της πλειοψηφίας Προκαταρκτικής για το θέμα της σκευωρίας Novartis εγώ δεν διαφοροποιώ και πολύ τα δύο γεγονότα γιατί η ίδια νοοτροπία που υπήρχε πίσω από τη σκευωρία Novartis δηλαδή το πώς θα μπορέσουμε να εμπλέξουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους σε ένα σκάνδαλο ώστε να κερδίσουμε τις εκλογές, να τους καταστρέψουμε και να διαλύσουμε τα κόμματά τους, αυτή δηλαδή η βαθειά καθεστωτική νοοτροπία την οποία είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, η ίδια νοοτροπία είναι και του Ματθαιόπουλου στο ηχητικό. Δεν έχει διαφορά», σημείωσε επιπρόσεθτα.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ανέφερε: «Σταματήστε αυτό το πράγμα για τις πρόωρες εκλογές. Για εκατομμυριοστή φορά θα πούμε όχι στις πρόωρες εκλογές; Βαριέμαι να απαντήσω. Έχει η χώρα τα τόσα προβλήματα και αυτό που μας νοιάζει είναι η παραπολιτική, αν θα γίνει ανασχηματισμός και αν θα έχουμε πρόωρες εκλογές. Δεν έχει άλλα προβλήματα ο κόσμος; Σοβαρά μιλάμε;».

Για τη Σύνοδο Κορυφής και τις αποφάσεις που αναμένονται, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε: «Πολύ σπάνια η εκάστοτε πρόταση της Κομισιόν γίνεται όπως έχει τεθεί δεκτή. Η Ευρώπη είναι ένας χώρος συμβιβασμών. Όταν θα καταλήξει η απόφαση και θα ξέρω τα δεδομένα, θα τη διαβάσω με προσοχή και μετά θα σας πω τη γνώμη μου για την απόφαση αυτή. Θα σας πω μερικές βασικές αρχές που για την Ελλάδα είναι απαραβίαστες. πρώτον, δεν δεχόμαστε νέο μνημόνιο. Δεν παίρνουμε φράγκο. Μνημόνιο δεν υπάρχει. Ο κυριότερος λόγος που δεν παίρνουμε νέο μνημόνιο είναι γιατί έχουμε δουλέψει πάρα πολύ για να αποκτήσουμε αξιοπιστία και να πείσουμε τις αγορές και τους πάντες ότι μόνοι μας ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε καλό για τη χώρα μας. Άρα αν κάποιοι ονειρεύονται στην Ευρώπη να βάλουν όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς σε μνημόνια εμας να μας ξεχάσουν, δεν παίρνουμε φράγκο, πάμε μόνοι μας. Εμείς μνημόνιο δεν δεχόμαστε! Δεύτερη παράμετρος, η Ευρώπη δεν συζητάει για το πώς θα αντιμετωπίσει τον covid-19 αυτό είναι το προφανές, εδώ η Ευρώπη συζητάει αν θα υπάρχει Ευρώπη ή όχι. Αν δεν δοθούνε πειστικές απαντήσεις στους ευρωπαϊκούς λαούς για το μέλλον τους η Ευρώπη δεν θα υπάρξει. Εδώ η Ευρώπη συζητάει για το μέλλον της, συζητάει για την ύπαρξή της και δεν το συζητάει μόνο στο ταμείο της Ανάκαμψης, το συζητάει και σε σχέση με την Τουρκία διότι και εδώ πάλι πρέπει η Ευρώπη να αποφασίσει αν θέλει να υπάρχει ή όχι»

«Εγώ που δεν έχω πουλήσει αντιμνημόνιο στη ζωή μου σας λεω ότι τώρα είναι παράλογο να ζητήσουν κάτι τέτοιο από τον ελληνικό λαό. Είναι απλά παράλογο», διευκρίνισε ο ίδιος.