Κυρώσεις για την Αγία Σοφία δεν θα έρθουν, θα έρθουν αν συνεχιστεί η τουρκική κλιμάκωση στη Μεσόγειο, δήλωσε μιλώντας στο Radio North 98 και την εκπομπή Βεράντα Αριστοτέλους ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος. Σχολιάζοντας το θρίλερ που εξελίσσεται στη Σύνοδο Κορυφής για το Ταμείο ανάκαμψης έκανε λόγο για έλλειψη συνοχής στην Ε.Ε., που «χρειάζεται ΚΤΕΟ». (14:11)

«Κυρώσεις θα έρθουν αν συνεχιστεί η κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων» 

«Κυρώσεις θα έρθουν αν συνεχιστεί η κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων. Δεν θα έρθουν για την Αγία Σοφία αλλά αν, για παράδειγμα, μπουν στην ελληνική ΑΟΖ και αρχίσουν να κάνουν έρευνες και βάλουν γεωτρύπανο, τότε θα υπάρξουν κυρώσεις. Η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζει έναν κατάλογο κυρώσεων, που θα αφορούν το σύνολο της τουρκικής οικονομίας για να λειτουργήσουν αποτρεπτικά. Το άλλο που προβληματίζει είναι ότι οι κυρώσεις έχουν μια οικονομική λογική, αλλά εμείς δεν ξέρουμε αν ο Ερντογάν ακολουθεί αυτή την οικονομική λογική. Μπορεί ο Ερντογάν να μην ενδιαφέρεται για το οικονομικό κόστος, για να περάσει μια επεκτατική νεοθωμανική στρατηγική.»

«Δεν βλέπω μνημόνιο, έχουμε ήδη πτώση βιοτικού επιπέδου» 

«Είμαστε στις αγορές και λόγω Μητσοτάκη, δανειζόμαστε με χαμηλά επιτόκια άρα δεν βλέπω μνημόνιο με τη μορφή που το ξέρουμε. Αυτό που βλέπω και ήδη υπάρχει είναι πτώση του βιοτικού επιπέδου… Το 2020 θα έχουμε μεγάλη πτώση στην οικονομία της χώρας και για την ανάκαμψη της θα χρειαστούν δύο με τρία χρόνια.»