«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήθελε να παραμείνει στις κυβερνητικές καρέκλες» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινή πτήση» με τον δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντοριναίο, ο Δημήτρης Στρατούλης, στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας και πρώην υπουργός.

Ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι μετά τις αποκαλύψεις φαίνεται πως «στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ιδρώνει το αυτί κανενός και συγκαλύπτει ο ένας τον άλλον».

Ακόμη σημείωσε πως «στην πολιτική ζωή της χώρα κυριαρχούν οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των μεγάλων κομμάτων και όχι πώς θα βγει η χώρα από την κοινωνική και οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία».

Τέλος, ο κ. Στρατούλης ζήτησε να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Δημήτρη Στρατούλη στα Παραπολιτικά 90,1: 

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, ο κ. Στρατούλης σημείωσε: «Όλο αυτό το οποίο βγαίνει τώρα είναι ένας από τους λόγους που δικαιολογούν την πολιτική θέση τη δική μου και άλλων 41 βουλευτών ή τη δική μου ως υπουργού και άλλων 5 υπουργών οι οποίοι είπαμε από την πρώτη στιγμή που υπογράφτηκε το μνημόνιο ότι το μνημόνιο δεν έρχεται μόνο και ότι από τη στιγμή που η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ επέλεξε τα συνθηκολόγηση και την εγκατάλειψη του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και υπέγραψε το μνημόνιο, το μνημόνιο δεν έρχεται μόνο του. Από τη στιγμή που η επιλογή ήταν η παραμονή στην εξουσία, και για αυτό υπήρξε υπογραφή, θα έρχονταν και άλλα πράγματα που συνοδεύουν αυτή την εμμονή για παραμονή στις κυβερνητικές καρέκλες και νομίζω ότι δικαιώνεται η πρακτική μας να αποχωρήσουμε ανιδιοτελώς και από βουλευτικές και από κυβερνητικές θέσεις για να υπηρετήσουμε τις αρχές μας και τις αξίες μας».

«Μου κάνει εντύπωση ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ απ’ όλες αυτές τις αποκαλύψεις δεν ιδρώνει κανενός τ’ αυτί ούτε λαμβάνεται κανένα μέτρο αποπομπής ή τιμωρίας απέναντι σε κανέναν απ’ όσους εμπλέκονται σε αυτές τις ρυπαρές πολιτικά καταστάσεις. Αντίθετα όλοι δικαιολογούνται, όλοι αλληλοκαλύπτονται παρότι δεν διασύρονται κάποιοι εξ αυτών αλλά όλος ο ΣΥΡΙΖΑ και μαζί τους διασύρεται ανεπανόρθωτα και όλη η Αριστερά στο όνομα της οποίας διαπράχτηκαν όλα αυτά τα πράγματα. Όπως δυστυχώς διασύρεται και η ίδια η πολιτική με συνέπειες που συμπαρασύρουν όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Από την άλλη και η ΝΔ που παίζει τον αρχάγγελο της κάθαρσης έχει τα δικά της, και με τα voucher στους επιστήμονες- επαγγελματίες που κουκουλώθηκε πρόσφατα, και με τα δώρα σε ημέτερα ΜΜΜ και με την ιστορία της Novartis», ανέφερε χαράκτηριστικά.

«Με απασχολεί πολύ που η πολιτική ζωή της χώρας περιορίζεται και συρρικνώνεται στην αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης ΝΔ και αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ ποιος έκανε και πότε και γιατί το τάδε ή το άλλο σκάνδαλο. Κυριαρχούν στην πολιτική ζωή της χώρας αυτές οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των δύο κομμάτων ενώ οι αντιπαραθέσεις θα έπρεπε να είναι πως θα βγούμε πιο αποτελεσματικά από την υγειονομική κρίση και κυρίως από την οικονομική κρίση χωρίς να πάνε στη φτώχεια εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Πρέπει επιτέλους η Δικαιοσύνη να αφεθεί να κάνει τη δουλειά της, δεν έχω προσωπικά πολλές ελπίδες σε αυτό. Πιστεύω ότι στο τέλος συγκάλυψη θα υπάρξει αλλά όσοι σε αυτή τη χώρα, αισθανόμαστε ότι βλέπουμε με ένα πιο ενσυνείδητο και καθαρό μάτι τις πολιτικές εξελίξεις πρέπει να επιμείνουμε να κάνει τη δουλειά της», τόνισε ο ίδιος.

Αναφορικά με τις αποκαλύψεις για το Μάτι, σημείωσε: «Είναι φρικιαστικό και μόνο να ακούς αυτά και για αυτό η πολιτική καταδίκη πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κάθετη, πιο αυστηρή απέναντι σε όσους χειρίστηκαν έτσι τα πράγματα και ταυτόχρονα έχει διαταχθεί η προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα, η έρευνα πρέπει να γίνει σε βάθος, να φτάσει μέχρι το κόκκαλο, να φτάσει όσο ψηλά και αν πρέπει και να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν».