Το πολυσυζητημένο θέμα του ανασχηματισμού μπαίνει πλέον για τα καλά στο πρόγραμμα, μετά τη συμφωνία που επήλθε στη Σύνοδο Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης κάτι που φάνηκε από τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Όλο το προηγούμενο διάστημα γινόταν μεγάλη κουβέντα για τον ανασχηματισμό με πολλούς να επιχειρηματολογούν λέγοντας ότι όποιες αλλαγές, θα γίνουν όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης οριστικοποιήσει το πακέτο που θα λάβει η Ελλάδα και θα γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίον θα διατεθούν τα χρήματα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «διοικητική και οργανωτική αναδιάταξη δυνάμεων» ενώ αμέσως μετά αναφέρθηκε σε «σχήμα διακυβέρνησης το οποίο θα διέπει τη χάραξη των προτεραιοτήτων αλλά και την υλοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόταν ουσιαστικά σε όσες αλλαγές χρειαστεί να γίνουν έτσι ώστε να γίνει η όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

Σίγουρα έχουμε μια υποχρέωση διοικητικά και οργανωτικά να αναδιατάξουμε τις δυνάμεις μας με τέτοιο τρόπο, ως διοίκηση, ώστε να μπορέσουμε να απορροφήσουμε αυτούς τους πόρους με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα. Και εμείς ξέρουμε τι έχουμε κάνει καλά στο παρελθόν βλέποντας την απορρόφηση των κοινοτικών πόρων, πού πρέπει να βελτιωθούμε, ποιο πρέπει να είναι το σχήμα διακυβέρνησης το οποίο θα διέπει τη χάραξη των προτεραιοτήτων αλλά και την υλοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Όλα αυτά είναι πράγματα τα οποία ήδη τα σχεδιάζουμε.