Με μια αιφνιδιαστική απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την Ολομέλεια της Βουλής στις 9:30 το βράδυ, λίγο πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση για την παραπομπή ή μή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε ειδικό δικαστήριο. Η απόφαση ανακοινώθηκε από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, στο τέλος της ομιλίας του.

Η απόφαση ξάφνιασε πολλούς, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε κανονικά τόσο στην πολύμηνη διαδικασία της προανακριτικής επιτροπής, όσο και στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή. Επομένως, η δικαιολογία του κ. Τζανακόπουλου ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχωρούν για να μη νομιμοποιήσουν τη διαδικασία δεν ευσταθεί, αφού τόσο στην επιτροπή, όσο και στην ολομέλεια, τη νομιμοποίησαν πλήρως.

Αυτό που ακούγεται έντονα ωστόσο στους διαδρόμους του κοινοβουλίου, είναι ότι στα αυτιά του κ. Τσίπρα είχαν φτάσει τις τελευταίες ώρες πληροφορίες για διαφοροποίηση συγκεκριμένων βουλευτών του, που θα ψήφιζαν υπέρ της παραπομπής του πρώην αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης, τον οποίο μάλιστα θεωρούν "ξένο σώμα" προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να προλάβει τέτοια κίνηση, που θα έβλαπτε πολλαπλά την εικόνα του ίδιου και το αφήγημά του για τη Novartis, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε άρον άρον να αποσύρει την κοινοβουλευτική του ομάδα αργά το βράδυ.